Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1116 / Fotboll og polis operation.

__________________________________________________________________________________________

Roskilde, den 28. september 2018.

 

Idag handlade det hela om den största polisoperationen i Danmark. Alla vägar från Danmark var blockerade - gränsövergångar, färjor, tåg och flyg trafik avbröts. Storebæltsbroen och Öresundsbron var också stängda för trafik. Den militära helikoptern flög här över Roskilde och längre österut. Man letade efter en Volvo V90 med svenska skyltar som hyrdes i Stockholm. Den hade sökts när den inte levererades tillbaka i tid. Alla fordon som kommer från DK till Sverige och Tyskland kommer att undersökas. Just nu (19.40) finns en hel del aktivitet på Fyn.

Nu till något helt annat, som man säger på TV. Jag har varit på fotboll här på den lokala stadion 4 gånger i år och slutligen blev det seger i söndags - 3-0 över Hvidovre. Så nu är det rätt väg efter bara två 1-1 og 2-2.

*

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-09-28 21:15 | Läst 3468 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Känns skönt att ta det lugnt här hemma och inte vara jagad av polisen. Förr eller senare lär vi få reda på vad en sådan enorm operation gällde.
Svar från Erik Madsen 2018-09-28 23:00
Politiet holder tæt indtil videre. De siger, at vi ikke får mere at vide før i morgen.
Mvh. Erik.
Det rapporterades mycket om detta även här i Sverige, eftersom det var så stort 'pådrag' så måste det vara något extra allvarligt.. Gissar att det har något med eventuellt terrorbrott att göra.. värre än det finns väl knappast.. Vi får väl nått svar på detta framöver gissar jag..
Hälsn!
Svar från Erik Madsen 2018-09-28 23:10
Hej Jan
Den finns på många tidningssidor i många länder. Vi vet inte om det är ett brott som begås eller planeras i Danmark eller Sverige. Bilen var en svensk hyrbil på svenska skyltar. Det är gissad allt från rån, terrorism och det senaste är bortförandet. Bilen är troligen hittad.
Med vänliga hälsningar, från Erik.
Hej Erik. Nyheten angående polisjakten är uppmärksammad även här i Sverige. Hoppas att insatsen blir lyckad. Och vad gäller fotbollen vill jag bara säga grattis :) Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2018-09-28 23:19
Det är mycket osäkerhet om vad det handlar om. Vi kommer inte att höra längre innan i morgon.
Nu måste vi se om segern kan leda till mer.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Ja, tänk vad vi svenskar ställer till det! Om det nu var en svensk i bilen, det vet jag inte. Jag följer dessvärre inte dansk fotboll så bra, men grattis till vinsten Roskilde!
Många vänliga hälsningar, Bjanre
Svar från Erik Madsen 2018-10-03 21:04
Hej Bjarne.
Det var vist nok både svenskare och en danskar i den svenska hyrbilen. De var på fel plats och fel tid. De flydde eftersom de inte hade körkort och hade rökt hash. Det fanns extra polis etc. runt den plats där bilen försökte stoppas. På grund av en fruktad attack mot antingen en plats eller en eller flera personer. Mer vet vi inte - stor hemlighet.
Roskilde har tyvärr förlorat senast men de får en ny möjlighet på söndagen här hemma.
Hälsningar från Erik.