Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1172 / Något vackert och något fult.

________________________________________________________________________________________

Roskilde, den 10. november 2018.

Från trippet den 7.

Bildtexterne är under bilderne.

De kommunala blomkrukor är nu omplanterade på från sommar till höst. De har konstigt nog inte varet utsatt för vandalism så vitt jag vet.


Men här - så snart som det öppnades för detta område, var väggmålningen utsatt för vandalism 😡

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-11-10 18:51 | Läst 2335 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej,
Fina blommor. Ni måste ha samma trädgårdsmästare som i Lund.
Ha det gott
Bob
Svar från Erik Madsen 2018-11-10 19:38
Ja det kan da godt være, at der er nogen der pendler fra Roskilde til Lund :-)
Her i byen gøres der i hvertfald meget ud af beplantning.
Hav en god aften.
//Erik//
Ja, människor är konstiga! Speciellt de som klottrar.. Här i närområdet satte man upp ett 'klotterplank' där man fick 'klottra' så mycket man ville, och givetvis så klottrades det mer även utanför detta plank.. i omgivningen.. Det har jag själv sett på fastigheterna där jag bor, även om man är bra på att klottersanera.. fast det kostar en hel del och sliter på fasaderna..!
Hälsn!
Svar från Erik Madsen 2018-11-10 19:35
Hej jan
Vi har också en sådan mur i Roskilde, där det finns fri lek, men den ligger lite utanför stadens centrum. Min mening är också att den används av "riktiga" graffitifolk. Det är här vandalism!
Hälsningar. Erik.
Vackra krukarrangemang där i den första bilden, med dom dämpade höstfärgerna. Och till andra bilden däremot, bedrövligt! Men jag tänker också att en sån vägg, med bänkar man kan stå på och komma upp en bit, antagligen är oemotståndlig för den som har en färgspray i fickan.Men bra reportage om hur det är, önskat eller icke! Hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2018-11-10 21:03
Hej, Björn.
Just det -dämpade färger (Classic Chrome). A pro pro din kväll bild och mina kommentarer. Färguppfattningen är subjektiv. Där är jag mer uppmärksam när det gäller hudtoner.
Nu har gavl målningen varit där i flera år. Och bare för att man kommer att göra detta område til en ny oas i stadens centrum, så skal det förstöras på detta sätt.
Tack för dina kommentarer.
Med många snälla hälsningar från Erik.
Hej Erik! Fy vad tråkigt med graffitin på den fina väggmålningen! Tråkigt för alla som går förbi, men jag tänker också på den/dem som skapat konstverket och lagt ner sin tid och själ i det. Tack och lov har du med några vackra blomkrukor som motvikt, snyggt med tre på rad!
Jag önskar dig en bra söndag!
BJarne
Svar från Erik Madsen 2018-11-11 20:29
Hej Bjarne.
Ja jeg ved ikke, om mam kan fjerne det uden at ødelægge maleriet. Tak for dine kommentarer.
Hav det godt.
Mvh. Erik.