Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1199 / Kanske speciellt för Jan Ehrsson, men också för så många andra.

_____________________________________________________________________________________

Roskilde, den 13. december 2018.

Jan skrev ett inlägg om problemet om, at ett medlem laddade upp för många inlägg med en enda bild flera gånger om dagen. Och at resten av oss därför skal bläddra flera sidor tillbaka för att vara rätt med igen.

Jag använder 2 olika metoder för att "söka" mina favorit blogger - när jag har varit inaktiv under en period - en dag eller mer.

Bildtexterne är under bilderne.

Klickar på "Min sida" och här kan jag se, både de som kommenterade och de som har lagt upp en ny blogg.

Klicka på "Till mig" och sedan är "fältet" begränsat något.

UPS jag "Följer 35".

Den andra metoden är att klicka på de markerade "Bloggers" här på höger sida av "Blog första sidan".

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-1162-manga-eller-bara.htm

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-12-13 20:37 | Läst 1649 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Din metod är säkert bra för dig.. Jag gillar att enkelt klicka på 'bloggar' på förstasidan och sedan scrolla mig neråt, men nu för tiden och sedan en längre tid tillbaks så möts jag ofta av upp till 7 st. bloggar inlagda av en och samma person, med snarlikt innehåll och utan text, inte mer text än rubriken.. Varför inte lägga in de 7 bilderna i en och samma blogg, och bara en gång per dag.. Detta är jag missnöjd med! Istället för 'mångfald' här på bloggen så blir det istället 'enfald'.. Bloggen blir fylld av 'enfald' eftersom 'mångfalden' knuffas bort av de som 'bloggbombar', det blir trist!

Varför vill man 'bloggbomba' bloggen här ett flertal gånger per dygn, ända upp till 7 bloggar (eller fler.. kanske?) Jag har inget emot bara en bild i en blogg, men om man samtidigt lägger in ett flertal bloggar per dygn så undrar jag ju varför man inte lägger in flera bilder i bara en blogg.. det går ju att ha flera olika bilder och ämnen, i en och samma blogg.. eller?

Det här beteendet uttryckte en kvinnlig bloggare för ett par år sedan ett stort missnöje över, eftersom hennes skrivna blogg försvann från 'förstasidan' redan samma dag.. det fanns flera manliga bloggare som just då la ut ett flertal bloggar samma dag, det var därför som hennes blogg försvann till sida 2 på kort tid.. Jag gissar att det här 'manliga' beteendet (det är alltid män) gör att kvinnor 'kanske' skräms bort från bloggen här på Fotosidan, åtminstone så försvann den där kvinnliga bloggaren som jag berättar om, jag tror inte att jag har sett henne här sedan dess.. Jag har också under en längre tid undrat över varför många kvinnor har lämnat bloggen.. jag ser dom inte här numera! Kanske det beror på det här beteendet med 'bloggbombning' som gör att det blir så här.. men det har jag ingen undersökning som bekräftar.. Jag kan bara gå efter hur jag själv tänker, och vad jag tror detta kan bero på..?

Jag tycker själv att antalet bloggar per dygn borde begränsas till endast en blogg per dygn! Om man sen har bara 1 bild per blogg eller 40 bilder eller fler så har det absolut ingen betydelse för mig!! Det finns ju en begränsning på hur många bilder man kan ladda in via 'Bildkritik'.. (åtminstone var det så tidigare.. längesedan jag laddade in..) dessutom måste man ge 'bildkritik' till någon innan man kan ladda in fler bilder.. Varför ska man kunna lägga in hur många bloggar som helst per dygn..? Det är ju jättekonstigt!

Istället för att bloggen innehåller 'mångfald' så fylls den av 'enfald'.. Trist! Så tycker jag å det bestämdaste!
Hilsen!

PS. Dessutom orkar jag aldrig kommentera 7 enskilda bilder i 7 olika bloggar samma dag eller ens 3 bloggar samma dag.. även om jag skulle vilja! Men en blogg där dessa bilder istället lagts in kommenterar jag gärna.. och gör det ofta!
Svar från Erik Madsen 2018-12-13 22:43
Hej jan
Det är mest när jag har varit inaktiv (sjuk eller något annat) och klicka igen att jag använder de beskrivna metoderna. Så, har mina fotovänner jo lagt till många blogginlägg på FS. Jag håller helt med dig om att det är irriterande med de 7 eller flera bilderna på en dag från samma medlem. Jag håller dock inte med om begränsningar av antalet blogginlägg per. dag, som jag också skrivit i blogginlägget jag har länkat till. Men jag mener att det mest naturliga skulle vara 1 inlägg per dag. Det kallas jo också en "Dagbok".
Reglerna för grupperna är något annat enligt min åsikt.
Tack för dina kommentarer och dina åsikter.
Med många vänliga hälsningar från Erik.