Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1227 / En bild med lite extra info.

Roskilde, den 3. februar 2019.

Inomhus.

Inspirerad av Bjarne Holmgren. Foto med EXIF-data etc. Tidigare skrev jag mycket om mina inställningar när jag lade upp bilder på bloggen. Det fanns blandade kommentarer och inte bara för mig men i allmänhet. Attityden som jag kom ihåg var att det var underordnad information. Det färdiga resultatet skulde kunna stå alene utan ytterligare kommentar från fotografen. Precis som det också var likgiltig information om vilken kamera och objektiv som användes!

Det gjorde att jag tog bort några fraser och formuleringar i min text under mitt bloggnamn. Det handlade om att utbyta erfarenheter, inspiration från andra medlemmar och debattera fotorelaterade ämnen. Då jag gör ibland undantag och använder mina etiketter i stor utsträckning. Jag kommer i alla fall också att fortsätta att skriva om kameror, objektiver, etc. Precis som jag kommer att fortsätta att suga inspiration för mig och för att delta i de debatten, som jag känner mig kvalificerade för.

Slutligen vill jag fortfarande behålla min mening om, att det finns en skillnad i om man lägger bilder i en blogg eller om man lägger bilder i kritikforumet och liknande.

*

Kodak 400 TMAX Pro simulering. - Grain strong. - f/4,0 - 1/58 sek. - ISO 6400. - Och dessutom mina etiketter.

Hälsninger från Erik.
Roskilde/DK.

Inlagt 2019-02-03 21:07 | Läst 1543 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vacker bild gillar den gamla lampan Hälsningar Gert
Svar från Erik Madsen 2019-02-03 21:38
Takker Gert.
Med venlige hilsener fra Erik.
Hej Erik! Oj, där blev jag omnämnd som inspiration minsann, tack för det! Det är absolut fritt fram att ta med teknisk information om man vill. Vill man inte, så låter man bli. Det blev en mycket fin och välkomponerad bild med växter och lampan! Jag tycker det kraftiga kornet är snyggt och passar bra till bilden. Jag får känslan av att det är analog film som är pressad.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2019-02-03 21:46
Hej Bjarne tack för dina kommentarer.
De som förtjänar omnämnande måste också ha det.
Jag lod mig gå på - personligen, men har sedan länge kommit över det. Och fortsätter att göra som jag vill. Det är en simulering av Push Process-metoden som jag inte alls har någon erfarenhet med från det analoga mörkrummet.
Med många vänliga foto hälsningar från Erik.
Jag hör till dem som inte är så intresserad av prylarna, men det kan vara intressant med data hur bilden är tagen. I synnerhet om det är en lite extrem situation t ex mörkt, fartfyllt, extremt ljus eller liknande. Dessutom är det ju en fotoblogg. Då delar man sådan information om man vill.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2019-02-04 12:20
Hej Lena.
Vi er helt enige og det kunne ikke siges bedre.
Med venlig hilsen fra Erik.