Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1258 / Så du det Bob ?

Roskilde, den 8. april 2019.

Merparten av dagen igår var framför TV för en av de stora vårklassikerna i cykelsporten - Flandern Rundt. Återigen med dansk framgång. För det andra året i rad kom en danskare på andra plats efter ett monster arbeta på vägen hela dagen. Kasper Asgreen - 24 år och bara professionell i drygt ett år - hittades och föreslogs för Quick-Step av Bjarne Riis. Men det fanns andra danskar (av hela 11 för start !!!) som "skuffede" lite.

Bjarne Riises egna damlag "Virtu" hade den italienska tjejen Marta Bastianelli som vinnare av kvinnornas tävling och här med den danska humörbomben Cecilie Uttrup Ludwig på en fin 3: e plats.

De danska juniorerna blev nummer 1 och 2. "Team NPV - Carl Ras Roskilde Junior" hade 6 ryttare til start, inklusive vinnaren William Blume Levy.

Citat: "De to hurtigste ryttere i juniorernes udgave af Flandern Rundt kommer fra Danmark. William Blume kom i top fem for andet år i træk"

Bildtexterne är under bilderne.

Vackert syn.

Han skulle inte ha varit med, men var inskriven i sista minuten och var med för att köra för sina två kaptener. "Men de hade inte benen" när det blev allvarligt.

Lyckliga tjejer.

Här har Cecilie hittat en grimass som passar til situationen.

http://sport.tv2.dk/cykling/2019-04-07-det-er-for-sindssygt-siger-ekstatisk-cecilie-uttrup-efter-topresultat

Husk og slå lyden til.

Hilsen fra Erik.
Roskilde/DK.

Inlagt 2019-04-08 14:17 | Läst 1099 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Naturligtvis såg vi loppet. Ni danskar har alla traditioner för cykel och det förvånar mig inte att ni har cyklister på pallen i alla loppen. Jag visste inte att Riis har ett damlag med nya stora stjärnan.
Jag skulle nog varit dansk, men jag får glädja med att jag är av vallonsk härkomst.
Ha det väl
Bob och Ninni
Svar från Erik Madsen 2019-04-08 16:58
Jo jo jeg var heller ikke i tvivl Bob. Riis har sammen med et par pengestærke mænd ambitioner om også at skabe et Wold Tour hold for mænd. Foreløbig har de stor succes med dameholdet.
https://teamvirtucycling.com/nyheder/
Roskilde har i gennem årtier været en stor cykelby og juniorerne udvikles i stor stil her i byen:
http://teamroskildejunior.com/teamet/
Du skal da være stolt over din herkomst, det smager da i den grad af cykelhistorie.
Med mange venlige hilsener fra Erik.