Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1405 / Svartvitt eller färger ? del 2.

Roskilde, den 5. august 2019.

Eller kanske snarere - farver eller farver ?

A Never Ending Story - eftersom det inte heller finns några faktiska objektive svar på dessa frågar - enligt min mening. Kun smag og behag.

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-1404-svartvitt-eller-farger.htm#comments

Bildtexterne är under bilderne här hos mig.

Min egen 60er dias bildsimulering i kameran.

Fuji Velvia Vivid i kameran.

Hilsen fra Erik.
Bloggar/Hobbyfotograf.

Inlagt 2019-08-05 21:24 | Läst 1499 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det är betydande skillnad. Just i den här bilden där nedre tredjedelen vilar i slagskugga skulle jag kunna tänka mig att kombinera dom två bilderna, alltså välja Velvia-varianten för den solbelysta bortre delen men den äldre bildbehandlingen för den skuggiga nedre tredjedelen. Den första varianten har väldigt fin teckning i skuggdagrarna. Jag förstår ju att det inte låter sig göras som jag beskriver det men jag tror jag skulle försöka efterbehandla skuggdelen av den andra bilden så att den delen liknar den första. Förstår att det inte är det du velat visa här utan just hur olika resultat dom två ger och det framgår ju tydligt! Många hälsningar till den "undersökande" fotografen :-)/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2019-08-07 17:43
Hej Björn - tack för dina kommentarer och åsikter.
Jag brukar inte visa samma motiv i olika versioner / varianter. I de två blogginläggen var min poäng att det finns olika åsikter. Inte bara om de "riktiga / naturliga" färgerna, utan också om de "rätta" toner / omfang / kontraster och korn i de svarta och vita fotona. Och till slut tror jag att det handlar om smak och behag på båda områdena.
Med många vänliga hälsningar från Erik.