Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1437 / Sista sommardag ....

Roskilde, den 31. august 2019.

.... enligt kalendern. Idag blev det ett trip ner till hamnen, där det var lite svalare än uppe i staden. Full sol, 25 grader och nästan ingen vind. Det var väldigt bekvämt vid vattnet och det fanns också massor av människor - både lokale och turister.

Bildtexterne är under bilderne.

Röda vita färger.

Vilken väg ska man välja?

Barnen är inte i tvivel, de väljer "Oplevelses havnen".

På återseende.

Inlagt 2019-08-31 20:22 | Läst 3012 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det är ändå rätt fint med sensommarvärme, bättre än högsommarvärme! Det blir mörkt ganska snabbt nu, så värmen lindras lite bara av det.. det gillar jag! Fina bilder!
Hälsn!
Svar från Erik Madsen 2019-09-01 21:32
Hej Jan - tak for dine kommentarer.
Jeg er heller ikke glad for de meget høje temperaturer og luftfugtigheden. En mellemting vil være dejligt.
Med meget venlige hilsener fra Erik.
Ser härligt fint ut där i Roskilde, en mysig liten stad, fina bilder! Hilsen, LO
Svar från Erik Madsen 2019-09-01 21:40
Hej LO - tak for dine kommentarer.
Hav det godt.
PS: Fakta info.
Der bor 51.121 indbyggere i Roskilde By og 87.577 i Roskilde Kommune (2019). Danmarks 10. største by. Og dog liten :-) :-)
Hej Erik! Fina sommarbilder från hamnen i Roskilde! Jag tycker särskilt om kompositionen i sista bilden. Det blir en bra spänning och djup mellan personerna på bryggan och båtarna i bakgrunden.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2019-09-01 22:02
Hej Bjarne - tack för dina kommentarer och analys.
På den sista bilden var jag inte så fokuserad på kompositionen, annat än att jag inte skulle klippa av toppen av fartygets master. Å andra sidan, i nummer 1, väntade jag på att personerne skulle komma in i bildfältet på rätt plats och ögonblick.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Kanske är det sista sommarhelgen och då gäller det att njuta och vara ute. Vi har haft sol och lika varmt hela helgen. Ser skönt ut att vara nära vatten och trevligt att folk tar sej tid att vara ute med familjen trots att semestern borde vara slut för de flesta. Jag skulle definitivt välja hamnen före staden en sådan dag.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2019-09-01 22:16
Hej Lena - tak for dine kommentarer.
I næste uge loves der efterårsvejr med regn og blæst. Men det er jo det vi godt kan lide her i Norden - at vejret skifter med årstiderne.
Mvh. Erik.