Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1486 / Dansk Verdensmester i cykling 2019.

Roskilde, den 30. september 2019.

Det blev ingen fototurné för mig igår (29/9). Över 6 timmar framför TV, då Danmark hade liten chans att få en världsmästare för proffsen på vägen i England. Danmark ställde upp med ett av de starkaste lagen i många år - tänkte jag. Väderförhållandena var fruktansvärda med både regn, vind och kyla, men det var kanske en fördel för oss och en nackdel för de södra europeiska ryttare.

^

Efter över 250 km startar sprinten mot mållinjen och alla förväntar sig en säker seger til italienska Matteo Trentin .....

..... men Mads P. kommer att göra det annorlunda och hade mest kraft i slutet och vinna med flera längder.

Sådan - pojken från Lejre - vikingernes "højborg" här lite utanför Roskilde.

Mads Pedersen - 23 år och världsmästare.

Trentin har svårt att dölja sin besvikelse. Stefan Kung var super glad och förtjänade också en medalj för hans stora arbete ute på sträckan.

I slutändan - den trevliga resultatlistan med 2 danskar i topp 10. Jakob Fuglsang kunde lätt ha gått med om han hade kört efter det - han blev nummer 12. Alla danskarna körde som ett lag och körde för varandra och den som hade de "bästa" ben ", som det kallas, skulle försöka vinna en medalj. Det fanns ingen radiokontakt vid det här mästerskapet, men när både Valgren och Fuglsang hörde att Mads var i front, backade de av och lät honom köra sitt eget lopp.

På återseende från Erik.

Inlagt 2019-10-01 00:41 | Läst 1858 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Grattis!
/MA
Svar från Erik Madsen 2019-10-01 10:56
Takker takker Mats.
Mvh. Erik.
Stort grattis, då har du haft fullt upp för att ta hem denna seger. Jag hade också fullt upp med att ta ett guld i VM igår. Det är hårda dagar för oss pensionister :)
Svar från Erik Madsen 2019-10-01 10:57
Hej Peter. Ja det er hårdt at være pensionist ind imellem :-)
Med venlig hilsen fra Erik.
Hur kommer det sig att ni danskar är ute och cyklar så ofta?
Svar från Erik Madsen 2019-10-01 11:01
Hej Ragnar.
Det måste vara en kultur som vi också delar med holländarna. Många danska barn lär sig nästan cykla innan de kan gå :-) På "promenadcyklar" där de sitter och kan nå marken med fötterna och de skjuter framåt. Och på det sättet lär de sig något om balansen.
Vänliga hälsningar från Erik.
Fantastisk stark prestation, jag tycker cykling är en grym sport, bara väntar på att dom ska drutta omkull på asfalten i 70kmh. Må bedst, LO
Svar från Erik Madsen 2019-10-01 11:11
Hej LO. Tack för kommentaren.
Men de har lärt sig det på den hårda vägen redan från barndomen. De är mer orädd och de rullar inte på marken när de kraschar (som fotbollsspelarna gör :-)
Hav det godt.
//Erik//
Hej,
Helt magiskt, vilken bragd. Ni danskar är väl värda denna framgång. Cykel är en kultur i ert land, därför är ni bäst.
Flera andra länder hade inga ben kvar och några gjorde en taktisk felbedömning. Peter Sagan hade benen kvar men trodde inte att utbrytningen skulle hålla. Han kunde ha gått med när utbrytningen gick iväg, men han trodde inte på den. När han gick från klungan var alla slut och han gick för sent.
Svensken Lucas var glad att han gick i mål.
Grattis Erik!

Ha det väl
Bob
Svar från Erik Madsen 2019-10-01 11:19
Hej Bob. Tack för fina kommentarer.
Planen för det danska laget var att Mads skulle köra förfinalen och sedan var det tänkt att antingen Valgren eller Fuglsang skulle köra själva finalen. Du vet att Sagan också är en av mina favoriter och jag hoppades båda att han kunde få en medalj och samtidigt skulle han inte bli världsmästare :-) :-) Han saknar ett team för att hjälpa sig i ett sådant lopp.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Jag satt också framför Tv! Nästan hela tiden! :) Trodde att Mads Pedersen va på gång att släppa i en backe på slutet! Å på upploppet körde han taktiskt, och "lurade" fram Matteo att starta spurten! För Matteo trodde nog ändå att han skulle ta det här!
Smart jobbat! Å rätt man vann! :)
/B
Ps. Tror det kan bli nå't stort av Mads! ;) :) ;)
Svar från Erik Madsen 2019-10-01 16:12
Hej Bengt - tack för fina kommentarer.
Mads P. är stark som en oxe och har flere gånger visat att han trots sin unga ålder (23) kan kör med bland de största. Förra årets Flanders Round 2018 med en 2: a plats framför så fina namn som Phillippe Gilbert, Greg van Avermart, Peter Sagan och vår egen Michael Valgren! Han har varit en professionell sedan 2014, men kom först på ett World Tour-team 2017. Ja Matteo var djupt besviken, det var tydligt.
Vänliga hälsningar från Erik.
PS: Liten synd för Sagan, han kunde väl ha fått en medalj - bara inte guld :-)
Grattis till Danmark! Jag tittar inte på VM på TV men har ju inte undgått att även Sverige tagit en och annan medalj. Jag hade dock missat detta om inte du visat oss.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2019-10-01 18:49
Hej Lena - tack tack tack.
Vi kan ju inte alla vara sportstosser :-) Men när Danmark hade en chans att få en världsmästare - så. Inte för att skryta - och ändå. Så vi fick en mer i u / 23 tempolopp: Mikkel Bjerg och han vann VM för tredje året i rad !
Hälsningar. Erik.