Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1766 / Vemodigt.

Roskilde, den 5. juni 2020.

Idag är det "Grundlovsdag" och "Fars dag". Det är också den dagen - "Klassisk Køredag", där veteranbilentusiaster visar upp sina fordon. De köra på olika "ruter" runt i Danmark och samlas sedan på träffar - också på olika platser. Den sista punkten - träffarna är avlyst i år på grund av koronaen.

Vi - hustrun och jag har deltagit i den aktiviteten i många år och det är fortfarande lite vemodigt när vi kommar till den datum.

Bildtexterne är under bilderne.

Här den 5 juni 2009 har jag samlat 8-9 medlemmar som kör på en organiserad rute - på små vägar till vårt klubbrum i DVK-Kværkeby

5 juni 2016. Lunch i klubbrummet i DVK-Kværkeby. Innan vi fortsätter till mötesplatsen i Sorø.

5 juni 2016. Innan avgång mod Sorø.

Anlände till Sorø Akademi 2016. En av de största mötesplatserna i DK. Det året beräknades över 2000 fordon, så hela staden var full av veteraner. Det var den sista "Klassisk Køredag", som jag deltog i. På grund av min sviktande hälsa (mina ben), fotograferade jag det året bara här från min plats vid kaffebordet. Alla andra år var jag runt på hela platsen för att samla bilder för "Veteran Tidende".

Amazonen såldes 2017. Amazonenpå sin sista Klassiske Køredag 2016.

PS: Fotograferad med flera olika kameror - Canon, Nikon och Sony.

Mvh. Erik M.

Inlagt 2020-06-05 13:19 | Läst 2506 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Många fina bilar och bilder samt minnen med din amazon. Veteranbilarna kommer nog att se annorlunda ut eller troligen färre i framtiden. Man kommer nog inte att se en Volvo S40 som veteranbil? Kanske är det de gamla bilarna som består och man fyller inte på med så många ”moderna” som man gjorde förr. En gammal Volvo blev väl veteranbil efter en 15-20år?

Det var någon träff i Helsingborg med omnejd under Kristi himmelsfärdshelgen skulle jag tro, såg flera gamla amerikanska bilar, riktigt fina inga stora paddor utan mer stora på höjden som en gammal T Ford
Svar från Erik Madsen 2020-06-06 11:07
Hej Peter - tak for dine kommentarer.
Det er svært at forudse, hvilke biler, der vil opnå veteran-status og om de unge vil synes, at det er værd at bevare dem. I dag er det jo mest + 60-70 og ældre endnu og hovedsaglig mænd, der kører veteraner ! Der var dog en gruppe unge, der interesserede sig for biler fra 1980erne, som samledes her ved havnen i Roskilde i nogle år, men dem hører man ikke meget til mere.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Jag ser Din fina Amazon! Jag har en speciell känsla för Volvo Amazon och har haft en som var byggd 1962. Köpte dem begagnad 1973 och körde den till 1981.
Svar från Erik Madsen 2020-06-06 11:10
Hej Wolfgang - tack för dina kommentarer.
Som jag brukar säga: Alla svenskar har vel antagligen ägt en Volvo någon gång i livet ":-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
pdahlen 2020-06-06 11:51
Erik, eller Saab ;)
Svar från Erik Madsen 2020-06-06 12:11
Peter - jeg ved det godt :-) :-)
https://www.youtube.com/watch?v=p3o7sEM1Tk4
Mvh. Erik.
Hej Erik! Fina bilder och fina minnen. Jag har också ett speciellt förhållande till Amazon, som var min första bil. I Västerås brukar det vara en stor årlig bilträff men jag tror att den är inställd i år.
Hälsningar Mats
PS! Grattis på Danmarks grundlagsdag, i morgon har vi nationaldag :) DS
Svar från Erik Madsen 2020-06-06 11:14
Hej Mats - tak for dine kommentarer.
Som jeg også skriver til Wolfgang:
Alla svenskar har vel antagligen ägt en Volvo någon gång i livet ":-)
Og - siger man tillykke med den 6. juni i Sverige ?
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Fina bilder här på din Amazon och andra bilar! Man blir glad när man möter en äldre bil här i stan! Brukar titta på ett Tv-program på 'TV9' som heter "Wheeler Dealers" och finns tydligen på Youtube också.. kanske har du sett det programmet redan, annars kan jag rekommendera det! Dom köper in äldre bilar i lite sämre skick (ofta Europeiska) och renoverar bilarna till toppskick (under 1 timme med reklam) och säljer dom sedan vidare. Det verkar vara inspelat i Kalifornien men känns inte så 'Amerikanskt' ändå.. Nyligen hade dom en Volvo PV 544 som dom renoverade till toppskick! Den kallades för en rallybil.. och det stämmer ju.. Här är en länk till Wheeler Dealers: https://www.youtube.com/channel/UCrR8EaUgPzJnrie4w46rUAg
Hilsen!

PS. Här är länken till avsnittet med Volvon.. https://www.youtube.com/watch?v=_XrtlI7TqY4
Svar från Erik Madsen 2020-06-06 11:37
Hej Jan - tack för dina kommentarer och länkar.
Jag har sett Wheeler Dearlers på TV i flera år. Det var då de producerades i Storbritannien. Efter att det tagits över och flyttats till USA tyckte jag att det blev för amerikaniserat särskilt i relation till de engelska programmen. När Edd China sedan också lämnade programmet slutade jag att titta på det!
Edd är i det klippet med Volvoen innan han slutade i det amerikanska programmet.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: https://www.youtube.com/watch?v=8IB15T1LYiY
ehrsa 2020-06-06 12:33
Tack för info och länken! Då har du sett mycket mer än jag! Kanske har jag sett programmet bara sedan 'Corona' började, det brukar gå mellan 12:00 - 13:00 här några gånger i veckan. Jag gillar programmet, det är inte så uppstressat som rent Amerikanska bilbyggarprogram brukar vara! Det är mera på en nivå som jag själv känner igen mig lite i..
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2020-06-06 12:45
Hej igen. Nej det er ikke det "værste". "Fast n´Loud", "American Chopper", "Overhaulin" o.s.v. er meget værre. "Wheeler Dealers" har jo kørt i 12-13 sæsoner på engelsk TV, så det er nok bare mig, men det var da Edd stoppede at jeg ogås stoppede :-)
Mvh. Erik.
Hej Erik! Jag förstår att det är vemodigt att inte kunna delta i den här aktiviteten och jag kan tänka mig att saknaden av den fina Amazonen är mer påtaglig vid den här tiden. Det är en mycket fin och välskött bil, som du tagit mycket bra bilder på. Fint med några detaljbilder också på slutet.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2020-06-06 11:51
Hej Bjarne - tack för dina kommentarer.
Att köra veteranbil och delta i evenemang med den fyllde verkligen på den tiden. Det faktum att jag till och med kunde kombinera min andra hobby - fotografiet - var en extra bonus.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Du har i alla fall kvar en massa kul och trevliga minnen..Car SOS är också ett rätt kul program..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-06-07 12:16
Hej Gunte - tack för dina kommentarer.
Ja du har rätt i och eftersom det kommer lite på avstånd att jag måste erkänna att det inte längre var möjligt att fortsätta med min Amazon, blir det lättare.
Jag känner till National Geographic-programmet väl. De gjorde ett program 2014 för att rädda en dansk Amazon. De gjorde ett stort undantag när de kom till Danmark för att renovera den ! Den levererades till ägaren vid den lokala Volvo-återförsäljaren til mycket överraskning och med en glad återförening.
Med många vänliga hälsningar från Erik.