Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1847 / Rese rekommendationer .....

Roskilde, den 5. august 2020.

..... eller stanna hemma. Om det är den exotiska matkulturen som människor reser för behöver man inte längre det. Om det är sol och värme behöver man det inte heller - åtminstone inte de närmaste dagarna här i Roskilde (upp till 30 grader) :-)

^

*

Lokal kinesisk restaurang - Hua Long, där vi har varit många gånger.

Mvh. Erik M.

Inlagt 2020-08-05 12:39 | Läst 762 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Så sant! Bor man i eller nära en större stad så finns oftast det mesta där.. Man undrar ju lite hur kul det är att resa utomlands nu också..? Med ibland stora restriktioner vad gäller Corona i länder man besöker.. Hoppas man inte tar med sig ny smittspridning hit när dom kommer hem igen, så som man gjorde 'massivt' till Sverige vid sportlovsveckorna i februari.. Det lär ha varit c:a 1 miljon Svenskar utomlands då.. Och även från London och New York togs smittan hit har man sett via skillnader i virusets DNA! Undrar också om övriga Nordiska länder hade lika stor smittspridning av hemvändande 'turister'.. jag tror inte det! Men det får vi säkert veta nån gång framöver.. Ja, nu blir det varmare i några dagar men även nästa vecka ser rätt så fin ut här!
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2020-08-05 13:20
Hej Jan - tack för dina kommentarer.
Jo, vi fick också infektionen här från skidorter i Österrike och lite från Italien. Men stäng av snabbt så att de inte smittades så många andra. Danskarna kunde resa till länder där infektionstrycket var under 30. Nu har det stigit till över 30 i Spanien, så de som kommer hem därifrån bör testas när de återvänder hem. Just nu har vi några fall av infektion i ett slakteri bland ett antal polska arbetare. Och en annan plats där det främst finns i en somalisk miljö. Det var tänkt att nattklubbar och diskotek skulle öppna här om ett tag, men det kommer förmodligen inte at bli just nu.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Jo det ska bli skönt med lite värme nu i några veckor, man har ju ”semesterdagar” sparade som kan användas under augusti, då kan nog bli lite fler bilder :). Restauranger håller vi oss dock borta ifrån ett tag till. Vi köpte dock från Chop Chop i förra veckan, vet inte om de finns i Danmark, de har få men riktigt goda rätter. Vi satt utanför i bilen och la en on-line beställning från bilen, vi fick dock gå in och hämta den själv, men det var precis när de öppnade så det var tomt där och all personal hade munskydd så det verkade säkert. Ännu smidigare var det med hamburgerkedjan Max, där la vi också on-line order (det var egentligen dottern som la dessa beställningar), och där kunde man skriva att man ville ha ut det till bilen, det fungerade fint.

Nä ut och resa skulle jag inte kunna tänka mig, många av de länder som öppnade upp som Spanien och Frankrike börjar ju nu stänga ner igen, och man vet ju inte om man kommer hem eller inte. Även de säkra länderna som Norge och Danmark har ju fått några utbrott nu. Såg att de tre senaste dagarna så var det mer nya smittade i Danmark än i Sverige. En av fruns släktingar dog i förra veckan, det var inte Corona, men han varit dålig en tid. Ska vara begravning i slutet på veckan, men vi åker inte till sådana större sammankomster, vi får träffa de närmaste senare
Svar från Erik Madsen 2020-08-05 13:51
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Vi är exakt på samma linje som jer. Jag känner inte till Cho Chop, men vi har flera erbjudanden - både för att kunne hämta utomhus och för att få dem till dörren. Vi går inte på restauranger - inte ens till Hua Long.

Just nu har vi några fall av infektion i ett slakteri bland ett antal polska arbetare. Och en annan plats där det främst finns i en somalisk miljö. 79 polska arbetare, där minst 1 har varit hemma i Polen på familjebesök och det är inte känt om han var smittad före eller efter resan. Av de 104 fallen som hittades i Århus var cirka hälften av de smittade från somaliska miljöen.

I vecka 30 hittades 247 nya infektioner. 59% var invandrare - invandrare i DK utgör endast 14% !!! Anledningen till de många infektionsfallen bland invandrare kan bero på språkproblem. Att det finns information på "styrelsernes" webbplatser hjälper inte om man inte har tillgång till eller kunskap om att använda datorer etc. - mener jeg.

Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Det var tänkt att nattklubbar och diskotek skulle öppna här om ett tag, men det kommer förmodligen inte at bli just nu.
pdahlen 2020-08-05 14:20
Det var det problem vi hade i Stockholm i april, att många invandrargrupper smittades, bl.a pga språkproblem men också att de bor trängre. En del av dessa jobbade ju också i hemtjänsten och ålderdomshemmen, och förde in smittan dit. Har sett någon siffra hur många som var i invandrargrupperna som smittades, kommer inte ihåg det nu, men det var en hög siffra och en drivande faktor i Stockholm
Hej Erik! Rena safarin där i Roskilde tror jag med lejon och allt. En bit Asien sedan. Vilket världsstad! Hold afstand och Just eat. Ja, både och är nog bra.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2020-08-05 19:59
Hej Bjarne - tack för dina kommentarer.
Ja, vi har allt här i Roskilde :-)
Hua Long har nu också anslutit sig till "Just Eat"

Just Eat är ett online-take-away matbeställningsföretag med huvudkontor i London och verkar i 13 länder runt om i världen, inklusive: Belgien, Brasilien, Kanada, Danmark, Frankrike, Indien, Irland, Norge, Spanien, Schweiz och Storbritannien. Företaget grundades i Danmark år 2000.
(Källa: Wikipedia).

Med mange venlige hilsener fra Erik.
Fina färger på Dina bilder, Erik! Jag har varit i Kina för 20 år sedan med fotoklubben, och vi åt (kinesisk) mat på bra restauranger, och det var mycket gott, men smakade inte alls så som hos oss. I Kina kryddar man annorlunda och lättare än hemma hos oss. Och det fanns ingen kinesisk dekoration i restaurangerna. Inga lejon utanför entrén :-)
Svar från Erik Madsen 2020-08-05 19:42
Hej Wolfgang - tack för dina kommentarer.
Du vet var färgerna kommer från och vi berättar inte för någon :-)
Det är en kinesisk familj som äger den här i Roskilde och vi har kommit där i många år. Mycket söta, artiga och trevliga människor. Nice, ren och alltid fräscha rätter under hela besöket.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Wolfgang 2020-08-05 23:37
Erik, det var ingen kritik mot kinarestaurangerna här hemma utan bara ett konstaterande att kinamaten smakade annorlunda i Kina. Det kan också hänger ihop att Kina är ett stort land och man har olika kryddor i olika delar av landet. När jag är i Roskilde någon gång i framtiden kommer jag att äta i Din kinarestaurang!
Svar från Erik Madsen 2020-08-06 10:58
Hej igen.
Nej, det var inte så jag uppfattade det heller. Jag tror också att "våra" kineser kanske anpassar den lite till våra smak ? Första gången vi smakade kinesiska var i Paris på en mycket dyr restaurang för många år sedan. Det var en väldigt stor upplevelse - både med de olika rätterna, men också hur det hela serverades. Det var lång tid innan det fanns kinesiska restauranger i DK.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Jag förstår inte de människor som absolut skulle iväg till Spanien och Grekland så fort de öppnade sina gränser. Sedan klagade de på att det inte fanns frukostbuffé på hotellen, att aktiviteter var inställda och butiker stängda. Fast jag har väl aldrig varit en typisk charterresenär. Det som är trist nu är att vi vet inte om vi kan åka till min syster i jul (Texas) och deras planerade resa till Sverige i oktober blir med största sannolikhet inte av. Träffas via datorn är inte samma sak.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2020-08-06 11:06
Hej Lena - tack för dina kommentarer.
Jag håller med. Tyvärr finns det många "dumma" människor. Vi har inte heller varit de stora charterturisterna - det var runt i Danmark och Europa med bil. Bara en gång på 90-talet reste vi några år till Teneriffa på hösten på grund av min "leddegigt".
Det verkar inte som om det finns stora möjligheter att resa utomlands för tillfället - tyvärr för dig.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Jag ska resa till Bornholm i september om inget oförutsett inträffar.
Svar från Erik Madsen 2020-08-06 22:18
Hej Bengt.
Jeg har kun været på Bornholm en gang, men det var alletiders. Det kan varmt anbefales.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
begust 2020-08-06 22:20
Tack Erik jag har varit där en gång tidigare. Det är vackert.