Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1861 / Lek med Acros og Fuji X100F.

Roskilde, den 13. august 2020.

Till att börja med vill jag bara påpeka:

Helt OK med arbetet framför datorn, det gør jag också med filerne från mina Sony kameraer. Det är något helt annat med min Fuji - för som jag har skrivit till Nils-Erik:

Jag fick precis en upplevelse av fotoglädjen som jag kunde komma ihåg från min början med denna underbara hobby. Bara med undantaget att det nu fanns möjligheter att självbestämma mycket mer än filmhastighet, bländare och slutartid. Jag pratar om dias-fotografering, där resultatet blev som det blev.

Jag behöver vel inte skriva att det är "förinställningar" som lagras i kameran och kan aktiveras med ett "snuptag" :-)

Och kom ihåg att man gör som man vill och att mycket handlar också om smak och behag. Fortsatt god fotoglädje til alla.

Bildtexterne är under bilderne.

Fujis Acros standard.

EMs Acros. Hi Tn -2. S Tn +1. DR auto. SH +2. NR -2. Korn AV. 

EMs Acros för speciella situationer och motiv. Hi Tn +4. S Tn +4. DR auto. SH +1. Korn Stark.

Dessutom har jag en speciell Auto-ISO-inställning för denna Acros-variant: Base 3200 - limit 12800 - Minsta slutartid 1/500 sek.

Mvh. Erik Madsen - förståsigpåaran från Roskilde. 

Inlagt 2020-08-13 22:15 | Läst 2267 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hejsan, kul att se olika stilar på bildbehandlingar i svartvitt. Men på min Fujii gillar jag färgerna. Men när det gäller sv så vill jag ha mina bilder från Canon som referens. Då gäller Silverefex.
Svar från Erik Madsen 2020-08-14 18:16
Hej Nils-Erik - Tack för dina kommentarer.
Det är bildbehandling i kameran, men du har förmodligen sett det. Fuji säger också själv: "Fuji is about collor" och de har producerat analoga filmer i över 80 år. Jag har Provia, Velvia, Pro Neg. Hi, Classic Chrome och min egen Dias-simulering i min Q-meny - plus mina två svartvita simuleringar här. Så 5 färg och 2 svartvita inställningar. Jag är och har alltid varit en färgfotograf. De svart/vita fångade först mitt intresse när jag kom hit på FS. Jag köpte därför hela NIK-paketet (8 program) innan Googel köpte företaget (Google äger inte längre det) - inklusive Silver Efex Pro 2.
När jag konverterar från färger till s/v, använder jag antingen "Silveren" eller "Tonality", vilket är ett motsvarighet till "Silveren".
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Nisse Larsson 2020-08-14 19:29
Kul du nämner Tonality - känner inte till den. Kollar den på nätet. Kanske nåt att pröva!
Svar från Erik Madsen 2020-08-14 19:56
Jag använder det eftersom det är ett plug-in för Apples "Photos", som jag har på min iMac. Ett annat program som jag också använder mycket är "PhotoScape X" som har fått bra recensioner. Jag kan inte komma ihåg var jag fick det från och om det fortfarande kan laddas ner :-)
Vänliga hälsningar. Erik.