Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske bloggen 1882 / Bra fotografi - bildseende ....

Roskilde, den 29. august 2020.

..... bildkritik - bildanalys - blogkommentar och besvara.

Dagboksnoteringar om allt mellan himmel och jord - olika intresseområden/motiver och fritidsintressen. Det är möjligt här i bloggmiljön - tror jag.

Som det framgår av denna lilla serien (arkivbilder) har jag ingen personlig stil eller en fast inställning till b/v ctr. färger - jpg ctr. RAW - efterbehandling eller inte. Från bagatellbilder - vykort - vardagliga situationer - dokumentärt - reportage-liknande och till försök att vara kreativ.

Jag har hittills känt att jag som en lycklig hobbyfotograf hade den friheten att behålla den attityden. Självklart har jag det också, men det kan vara så att tiden är inne för att få lite mer kontroll över "emfoto43". Det övervägs på kontoret :-) 😀

^

*

**

***

****

*****

******

Mvh. Erik M.

Jag fotograferar också med olika kameror och objektiver.

Inlagt 2020-08-29 22:48 | Läst 2193 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja det där med kontroll och frihet kan vara knepigt..genom tid så kan intresset pendla mellan olika motivområden, tänker på mig själv nu. Ibland känns det kul med landskap, ibland fåglar eller andra djur. Macro eller vatten o.s.v...brukar följa årstiderna en del..Man gör det som för stunden känns mest trevligt helt enkelt.
Vi får vänta och se vad " EMkontoret" kommer fram till ;)
Mvh/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-08-31 00:09
Hej Gunte - tack för dina kommentarer.
Jag blev provocerad lite av några kommentarer på någon annans blogginlägg. Det blev då det til det här inlägget och jag har några fler planerade och sedan måste vi se vad det blir til :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Tycker du visar prov på att ditt bildseende utvecklats, fina bilder förutom den sista, den är lite förutsägbar. Må bedst, LO
Svar från Erik Madsen 2020-08-30 23:58
Hej LO - tak for dine kommentarer.
Enig - det sidste foto er netop et eksempel på "vykort-genren".
Hav det godt.
Hej Erik! Det fina med den här hobbyn är att man gör som man vill, även om det finns "tyckare" med åsikter om hur man borde göra. Här gillar jag särskilt bild två. Det är en vacker miljö och brandposterna blir den lilla detaljen som "stör" på ett intressant sätt. Jag faller även för bild fyra. Jag gillar också att fota genom portar och se miljön innanför titta fram. Ljuset är fint och extra plus för hur ljuset träffar väggen till höger om porten.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2020-08-31 00:16
Hej Bjarne - tack för dina fina kommentarer och bildanalys.
Det är just "tyckare" som provocerar mig. Speciellt när de kommenterar andra människors blogginlägg om något de borde skriva på de inlägg som de tydligt hänvisar till!
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik, det finns mkt att fota och olika motiv och olika sinnesstämningar kräver olika hantering, vi är helt överens. Någon regel har inte heller jag, hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2020-08-31 00:01
Hej Björn - tak for dine kommentarer.
Jeg ved, at vi er enige og har mange af de samme meninger.
Med mange venlige hilsener fra Erik.