Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser pÄ min vÀg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1883 / Leg og test med Fuji X100F.

Roskilde, den 30. august 2020.

Mer om Fujiens fortréffeligheder - jeg hygger mig :-) 😀

Bagatellefoto.

DSF0777.jpg

Beskuren i kameran, vilket gör en ny DSF0778.jpg

Varför nu det ? Man kan jo vÀnta tills man kommer hem vid datorn. Nej inte om fotografen vill ladda upp bilden hÀr och nu! Eventuellt till en kund. Jag tror att jag gradvis har fÄtt reda pÄ varför det finns sÄ mÄnga alternativ för att avsluta bilderna i kameran. OcksÄ för professionella fotografer.

Mvh. Erik M.

PS: En annan dag kommer jag att testa RAW-konverteraren i kameran - spĂŠndende.

Inlagt 2020-08-30 23:45 | LĂ€st 2706 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Kul med dina kameraexperiment. Försöker komma underfund med min Fuji. Det Àr jÀttesvÄrt med en dÄligt skriven manual pÄ engelska. TyvÀrr!
Svar frÄn Erik Madsen 2020-08-31 10:26
Hej Nils-Erik - tack för dina kommentarer.
Du har rÀtt - jag tror att manualerna ursprungligen skrevs pÄ japanska och sedan översattes till andra sprÄk. I den processen gÄr mycket förlorat. Detta gÀller Àven för mycket i kameramenyerna. De flesta tips och tricks fÄr jag frÄn nettet. DÀr mÄste man bara vara medveten om vem man kan lita pÄ och vem som har en kÀnsla för vad de pratar om.
Med mÄnga vÀnliga hÀlsningar frÄn Erik.
Hehehe..det gÄr utför med dig Erik...testa RAW ??
Med mÄnga vÀnliga hÀlsningar/Gunte..
Svar frÄn Erik Madsen 2020-08-31 10:17
Hej Gunte - tror du det? :-) Men oroa dig inte, det Àr bara for att testa möjligheten och reta / visa vad som Àr möjligt med kameran. Jag fortsÀtter naturligtvis med Fujis fina jpg-filer.
Jag arbetade dock med RAW-filer - inte direkt nÀr jag blev digital. Canon PowerShot G3, Nikon D70, men frÄn Nikon D300 och D700. Det var den enda "rÀtta" saken som jag fick höra vid den tiden.
Med mÄnga vÀnliga hÀlsningar frÄn Erik.
Testa raw-konverteraren lÄter spÀnnande, det ser vi fram emot. Har kameran nÄgon vettig överföring till internet i olika upplösningar?
Svar frÄn Erik Madsen 2020-08-31 17:47
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Testet har slutförts och det finns nu ett blogginlÀgg om det.
Det finns möjlighet till överföringar, men det Àr inte nÄgot jag har studerat i detalj och antagligen inte kommer att anvÀnda heller. Jag skriver doch: "OcksÄ för professionella fotografer",men jag Àr inte sÄ professionell heller :-) :-) he he.
Med mange venlige hilsener fra Erik.