Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1980 / Filmsimuleringar, vintagelinser, test, fågelbilder .....

Roskilde, den 27. november 2020.

^

..... direkt ur kameran, jpg ctr. RAW, analog ctr. digital, svartvitt ctr. färg, diskussioner och debatter, religion och politik etc.

Hur underbart det är med några dedikerade fotoentusiaster.

Ibland kan det vara svårt för mig att följa med - språkligt, om man (jag) vill delta med förnuftiga kommentarer. Riskerar att missförstås. Jag har skrivit detta tidigare, så det är några tankar och intryck som kommer upp till mig då och då.

Jag vet mycket väl att det finns vissa som mener att jag tar det för nära. Men det känns inte trevligt att höra / läsa ord som: förståsigpåaran, jpg-fundamentalist eller att jag ständigt "tjattar" för mycket om direkt ut ur kameran med jpg-filer. Det påverkar på lång sikt och begränsar min omedelbara inställning till tangenterna. Jag tänker mer på mitt ordval och vilka ämnen jag vill skriva om eller kommentera. På senare tid har det lett till att jag har blivit mindre aktiv.

Jag känner att det är dags för mig att tona ner min begejstradning och entusiasm för min Fuji X100F och mina egna justeringar i filmsimuleringarna.

Det här fotot kommer att vara det sista i sitt slag den här gången.

Ett tag kommer det att vara med Fujis filmsimuleringar utan mina justeringar. Tillbaka till grundläggande -Val av mätmetod, manuellt val av bländare, slutartid, filmhastighet (ISO) och +/- ev. och manuell fokusering.

Vintersol i grannens trädgård.

Beskuren 4:3, men annars direkt ur kameran med EM´s justeringar i Velvia-simuleringen. f / 4 - 1/125 sek. - ISO 500.

Mvh. Erik.

Inlagt 2020-11-27 23:29 | Läst 2642 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ähh..skriv som du vill och gör som du vill med din blogg..
Hoppas inte att jag har skrivit nåt olämpligt? :)
Mvh/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-11-28 00:29
Hej Gunte - tack för dina kommentarer.
Nej nej inte alls och jag kommer nog att komma över det också, men just nu påverkas jag av det.
Med många vänliga hälsningar och god natt här från Roskilde.
// Erik //
Tycker iaf att det är med en bra simulering, fin värme och ljus
Jag läser med intresse dina noteringar om kamerainställningar. Hälsar NL
Du vet att att jag följer din blogg.Skriv på Erik och visa bilder!
Ha en fin första advent.
/ Bengt H
Hej,
du skriver om mycket som jag inte alls är intresserad av eller kan någonting om, och då avstår jag från att kommentera. Kan jag inte säga något vettigt känns det inte meningsfullt. Men jag tycker att det är viktigt att du ska känna att du kan skriva det du vill i din blogg. Det är ju helt klart analyser inom fotografi och inte något som kan missuppfattas som något annat, oavsett språk. Jag läser ofta dina inlägg fast jag inte alltid hänger med i vad du gör och jag tycker du ska fortsätta på ett sätt som du själv gillar. Det är din blogg!
Hälsningar Lena
Låter som du bestämt dig, men jag tycker var och en skriver som hen vill, så länge man inte ger sig på andra, och det är det sista du gör. Skriv på i din stil! Vackert ljus i den bilden! Hälsningar/ Björn
Hej Erik, Du skriver mycket bra och skriv vad Du känner för när det gäller Din teknik. Någon har kanske dåligt självförtroende, och så får Du en olämplig kommentar. Inget att bryr sig om! Alla har sina favoritkameror, och det är ju kul att Du är glad för Din. Foto ska ju vara glädje! Med vänlig hälsning Wolfgang