Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Den Danske Bloggen # 2042 / Facebook grupper.

Roskilde, den 3. februar 2021.

^

Jag har varit lite frånvarande i några dagar på FS. Anledningen är att jag blev inbjuden att gå med i en FB-grupp: "Roskilde før og nu". Det måste bara övervägas för jag har haft en dålig upplevelse en gång med en liknande grupp om Roskilde. Efter att ha studerat det lite bestämde jag mig för att prova. Det blev till 3 bidrag med text och 24 bilder om vår nästan granne - en kornsilo som byggdes om och inreddes för ungdomsbostäder. Jag gjorde en gång ett blogginlägg om det här på FS: "Från ruin till ungdomsboende".

Jag måste ge medlemmarna här på FS rätt, som har gjort något liknande - det gav reaktion - både med "gillanden" men också med många kommentarer och berättelser. Från människor som bodde bredvid silon, från människor som hade arbetat där, från människor som kände några av de unga invånarna och så vidare.

Nu måste jag se vad jag kan bidra med själv. Jag kan alltid se och kommentera. Det skal åtminstone inte gå utöver mitt engagemang här på bloggen.

Här är några fotoexempel från bidragen:

För. Fotograferet i 2006 med NIKON D70 - f/6,7 - 1/500 sek. och säkert med "grön" inställning :-) Därefter (alltför) starkt bild bearbetad. Jag har förhoppningsvis blivit klokare?

Efter. Fotograferet i 2019 med Fuji X100F - f/8 - 1/1000 sek. Med bländarprioritet och rakt ut ur kameran och  Classic Chrome filmsimulering.

Med venlige hilsener fra Erik.

© emfoto43/DK.

PS: Tillagte fotos:

Inlagt 2021-02-03 20:13 | Läst 2037 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det är alltså samma byggnad som man har restaurerat till bostäder? Snyggt gjort i så fall. Jag måste ha missat den bloggen.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2021-02-03 20:42
Hej Lena.
Nej, det var meningen, men byggnaden var i sämre skick än väntat och det fanns också några miljöproblem. Hela silon rivdes och byggdes om på samma plats.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag följde hela processen och har massor av foton från början till slut. På FB publicerade jag bara 24 bilder.
Rejäl ansiktslyftning på kåken. Men den måste väl va Roskildes hösta hus? Hälsar NL
Svar från Erik Madsen 2021-02-03 20:55
Hej Nils-Erik - tack för dina kommentarer.
Jag har just lagt till några fler foton. Det tog flera år från det första fotot till det sista. Som jag sa gjorde jag ett blogginlägg för en tid sedan och nu 3 inlägg för Facbook med 24 av ett urval av hela serien.
Ja, det är den enda "skyskrapan" i byn - 11 våningar.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det är lite Lego-känsla över ungdomsboendet...var snyggare innan 🙂 Men förstås bra att det togs om hand och inte revs.
Jag tycker många Fb-grupper ger bra info och kunskap, gäller bara att hitta rätt grupper. Jag är med i flera...från odling till fotografering mm. Fast jag är väldigt passiv själv på Fb nu för tiden.
Svar från Erik Madsen 2021-02-03 21:05
Hej Lena - tak för dina kommentarer.
Ja, det kan finnas något åt ​​det. Jag är ledsen att jag förvirrade och lurade på jer, men det var inte avsiktligt. Hela silon rivdes för att den var i dåligt skick. Planen var att den bara skulle ha renoverats. Jag är medlem i "Dansk Veteranbil Klub", Roskilde Ring, "Gamle Nakskov" (där jag kommer ifrån), "Maglegården" (där jag bor) och en till om gamla bilar m.m. "Vagns test".
Annars lägger jag bara på min egen sida, som bara är synlig för min familj och vänner (också nogle her fra FS) och jag delar mina blogginlägg med dem där.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Utsökt bra bildreportage! Förstår att det väckt intresse och gett många kommentarer! Jag har nästan bara bra erfarenheter från att vara med i utvalda FB-grupper. Gillar särskilt bilderna från byggnationen och den sista bilden är en riktig höjdare, både som komposition och färgskala, mycket snygg! Hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2021-02-03 22:12
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Ja, du var en av dem här på FS som jag antydde.
Det ger lite extra när medlemmarna har samma intresse eller koppling till det man visar på bilder. Därför saknar jag ibland också mellan min kontakt med veteranbilsamhället och min grupp här på FS, för vilken jag var gruppvärd: "VETERANFORDON".
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Facebook kommer ge dig mycket glädje samt så kommer du glädja många som tittar där.
Jag har varit med om att 1 000 personer tittat samt flera hundra kommenterat bilder för
de har så mycket få berätta.
///Gun-Inger som gillar dina bilder. Tagna i samtid för framtid.
Svar från Erik Madsen 2021-02-03 22:19
Hej Gun-Inger - tack för dina kommentarer och för att du gillade mina foton. Jag vet att du har bra erfarenheter med FB och det var du och Björn som jag antydde i min blogg här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Trevligt reportage..Här rev dom hela silosen, låg ivägen för en helt ny stadsdel som byggs efterhand..
Mvh/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2021-02-04 16:10
Hej Gunte - tack för dina kommentarer.
Det var ett projekt som jag kunde följa långt på vägen från mitt köksfönster. Det tog flera år och därför finns det också flera olika kameror i spel. Det var lite chockerande att upptäcka :-).
Villkoret här var att silon skulle byggas om som ungdomsbostad för att få så många bostäder på en så liten tomt som möjligt.
Med många vänliga hälsningar från Erik.