Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

EM-bloggen # 2378 / Svartvitt.

Roskilde, den 2. februar 2022.

Jag hade inget nytt aktuellt material för idag. Har varit upptagen med en del kontorsarbete som en av boendeombuden. Vi måste hålla det årliga lagstadgade beboermötet före den 1 april. Det har ställts in de senaste 2 åren, så nu går det inte längre. Alla restriktioner har nu hävts i DK, förutom besök på vårdhem och sjukhus, där måste man bära munskydd. 

Ikväll satt jag och gick igenom mina arkiv. Jag måste hitta och välja ut bilder på mitt yngsta barnbarn, som ska konfirmeras i maj. Det är ett stort jobb med alla dem som jag har  tagit :-) Men så stötte jag på dem här också. 

Jag hade en gång en Nikon Coolpix P7100, som var känd för att kunna leverera utmärkte svartvitt direkt ur kameran - här är några exempel från 2013:

Det var då detta kunde genomföras (med krykkerne).

Interiörbilder från ett par kompisars hus.

På gensyn.

Inlagt 2022-02-02 23:26 | Läst 849 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ja, det blir fina digitala svartvita bilder! Fin cykel! Mvh Wolfgang
Svar från Erik Madsen 2022-02-03 11:21
Hej Wolfgang - tak for dine kommentarer.
Det virkede fint i et par år med denne løsning, hvor jeg kunne have mine krykker med. Cyklen blev overtaget af mit barnebarn og jeg købte crosseren.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Alldeles utmärkta svartvita! Tycker fö du var tuff som cyklade med kryckorna på sadeln, även om det var för några år sedan! Hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2022-02-04 16:08
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Jag hade helt glömt bort hur bra Nikonen var för svartvitt direkt ur kameran.
Det var en utmärkt lösning och de satt nerklämda över stången och hölls på plats av bagagebäraren. Jag köpte cykeln när jag gick i pension 2004 och hade inte haft cykeln på många år, så det var med 7 växlar för att skona mina knän så mycket som möjligt och det gick bra.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Bra lösning med fordonet från den tiden..och bildkvaliten är det inget fel på..
HaD/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2022-02-04 16:09
Hej Gunte - tak for dine kommentarer.
Hav det godt du med.
//Erik//