Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

EM-bloggen # 2423 / Två olika och förmodligen totalt ointressanta.....

Roskilde, den 8. april 2022.

..... hittat från arkivet till bild-dagboken. Det var ett blogginlägg som jag tänkte på igår kväll.

FE: "Jag blir bara irriterad på bloggare som använder bloggen för att visa upp bilder som de egentligen borde lägga upp i en pool. Sen finns det också en del bloggare vars bilder och texter är totalt ointressanta och som jag gärna slipper se eller vars existens jag inte vill påminnas om".

Det var framför allt det sista avsnittet som slog mig – för det passar och träffar precis på mig. Jag undrar och skulle vilja veta hur många intressanta bloggare som skulle finnas kvar om de/vi skulle leva upp till den standarden ?

Mina tvivel försvann efter en timme och jag fortsätter som tidigare. Min blogg är (som jag har sagt tidigare) en bilddagbok och då är det sådan.

29-03-2022. f/8 - 1/140 sek. - ISO 200. Fujis Classic Chrome, men bildbehandlet.

05-04-2022. f/5,6 +1/3 EC - 1/850 sek. - ISO 200. Fujis Acros + Y och direkt ur kameran.

Helt ointressanta :-) :-) Men det blev i alla fall dagens dagboksfotografier.

PS: Jag har fått lov av Bengt Björkbom att använda hans term för Fujis X100-serie – "Dogmakameran".

På gensyn.

 

Inlagt 2022-04-08 15:12 | Läst 2187 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Dina texter och bilder är inte totalt ointressanta så känn dig inte utpekad! Och eftersom jag skriver detta så har jag ju läst din blogg! :-)
Svar från Erik Madsen 2022-04-08 16:34
Hej Frederik - tack för dina kommentarer.
Oj, jag är inte TOTALT ointressant - bara LITE. Då kan jag ta det lugnt igen. :-) :-)
Mvh. Erik.
Frekeman 2022-04-08 19:01
Du kan alltid ta det lugnt – hoppas jag. Jag läser förmodligen fler bloggar än vad jag borde här på Fotosidan och jag har aldrig känt att din blogg har irriterat mig så att jag skulle vilja filtrera bort din blogg. Du skriver väl för det mesta nåt utöver de bilder du publicerar? Helt okej i min bok. Och, om man nån gång bara lägger in en bild utan text så må det vara hänt – undantaget bekräftar regeln.
Jo jag reagerade också på den kommentaren, men som tur är så läser han inte våra bloggar :). Kanske ska vi ha som önskemål att vissa inte får läsa vissa bloggar. Hade fel han läste bloggen :)
Svar från Erik Madsen 2022-04-08 16:27
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Jo Frederik läste den, men det var nog på grund av den igenkännliga rubriken.
Nu kan jag sova lugnt på nätterna igen, när jag tydligen inte är så ointressant ändå :-) :-)
Med vänliga hälsningar från Erik.
Frekeman 2022-04-08 19:06
Tyvärr, Peter. Jag läser din blogg också. Och du bloggar ju på ett föredömligt sätt. Text och bild. Du anstränger dig. Värt att läsa om man är intresserad av den fotografi du bloggar om. Jag vet ju att du fotar mycket astrofoto och det är fascinerande att det kan bli så bra. Men, själv skulle jag inte syssla med det – jag menar det är väl svårt att slå NASAs bilder av samma saker? Det viktigaste är ju förstås att du tycker att det är intressant så kör på för tusan! Kan tänka mig att det är en härlig känsla för dig av att få till det så bra som du får det.
pdahlen 2022-04-09 07:23
Tack Fredrik för de fina orden. I ditt förslag var det otydligt i starten, vilka du inte ville se, nu har jag förstått att det är de som enbart lägger ut en bild utan text och då förstår jag ditt förslag bättre. Det är just möjligheten till text som gör bloggen till ett sådant bra verktyg att kunna koppla ihop lite ord till en bild. När jag sitter några år senare och tittar på en bild så är det till den gamla bloggen jag går att förstå vad jag ser. Jag räknar med att någon gång få bloggarna utskriva, vi får se
Första bilden med "Superhelten" är storartad. Alltid glad för att kunna läsa dina rapporter från Roskilde. Hälsar NL
Svar från Erik Madsen 2022-04-08 17:20
Hej Nils-Erik - tack för dina kommentarer och stöd.
Det har varit en del debatt om den stora färgglada skylten. Jag menar, kommunens "fasadudvalg" har det på agendan att bedöma om det ska bort ?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det viktiga är att plåta och alla bilder kan inte bli konstverk - åtminstone når inte mina bilder upp till "verkshöjd".
Rätt lustigt att du skriver detta just idag. För precis innan jag läste din blogg, så fick ett meddelande från de som bestämmer vilka som skall antas till Galleri Fotosidan. Har försökt många gånger under mina snart 20 år på Fotosidan och jag har fått följande svar varje gång.
"Om du inte redan gjort det, lägg in bilden i "Bildkritik" istället så får du kanske fler kommentarer och tips om hur du kan utveckla eller förbättra din bildidé:"
Smaken är som baken och jag är varken fågelfotograf eller abstraktion mästare.
Så Erik, vi fortsätter med att plåta det VI VILL!
// Conny
vännen i Malmö
Svar från Erik Madsen 2022-04-08 21:39
Hej Conny - tak for dine kommentarer, de værdsættes.
Helt rigtigt vi fortsætter som hidtil.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Hej Erik! Jag känner igen dina tvivlande tankar. Mina inlägg är ofta familjära och förmodligen ganska ointressanta både vad gäller bild och text men jag tänker som du, det är i alla fall dagboksfotografier från mitt liv här och nu. Även om tvivlande tankar får mig att avstå vissa inlägg ibland så försöker jag tänka att det är ju bara bilder, de kan inte göra så stor skada, och det är ju väldigt lätt för den som inte är ointresserad att avstå från att titta :)
PS: Jag gillar alltid att läsa dina inlägg även om jag är dålig på att ge respons.
Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2022-04-08 22:00
Hej Mats - tack för dina kommentarer.
Ja dina bilder är helt ointressanta - det råder ingen tvekan om det :-) :-)
Nej, du visar också ett brett urval av det du ser på din fototure. Så länge vi själva är nöjda och inte har de stora förhoppningarna att bli upptäckta som superfotografer är det nog OK.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik,
Danmark har ju många superhjältar. Jag tänker då på alla era super bra cyklister. Någon är ju bland favoriterna även på söndag.
Så bilden passar bra.
Ha en fin weekend
Bob
Svar från Erik Madsen 2022-04-08 21:54
Hej Bob - tak for dine kommentarer.
Det var p.... ærgerligt i dag både med Mads Pedersen og Jonas Vingegaard :-(
Nu må vi se om det går bedre på søndag.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Hej Erik, såklart fortsätter vi att fota :-) . Gillar också särskilt din första här, färgerna är nästan utmanande! Och det är intressant, för nästan alla sorts bilder kan vara intressanta. Ibland tycker jag om bilder med mjuka och inte så mättade färgtoner, ibland kan jag tycka om bilder där färgerna är precis tvärtom som den här, ibland svartvitt. För att inte tala om olika genrer. Många hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2022-04-08 21:49
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Jag reagerade också mest för att jag inte kunde tänka mig att komma med påhopp eller kritik mot medlemmar som skriver eller lägger upp bilder som jag inte är intresserad av.
För det mesta är mina bilder inte så mättade heller. Här är det till och med Fujis Clasic Chrome som är utgångspunkten för en kraftfull runda i färgpaletten :-) Jag tyckte den passade till motivet.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Första bilden blir min favorit idag
Hälsning P-O
Svar från Erik Madsen 2022-04-08 22:23
Hej Per-Olov - tack för din kommentar.
Det blev lite mer kraftige färger än vad jag brukar använda. Här var det skylten som jag greps av och därför var det frem med den stora "målarpenseln" :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik
Hej Erik, fortsätt du skriva bara, bry dig inte om vad folk säger. Du behövs.
Svar från Erik Madsen 2022-04-09 14:36
Hej Stefan - tak for dine venlige kommentarer - de værdsættes.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Hej Erik! Inte alls ointressanta tycker jag. Förresten är man fri att välja att titta på de blogginlägg man vill. Enkelt att hoppa över resten! Jag gillar den svartvita bäst. Det är en lite dyster stämning över den, men som delvis motsägs av de fina ljusa molnen. Bra med motsägelser i bilder!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2022-04-13 14:23
Hej Bjarne - tack för dina fina kommentarer och förlåt för sent svar.
Jag tappade bara gnistan ett tag.
Med många vänliga hälsningar från Erik.