Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

EM-bloggen # 2478 / Från orange till gult.

ROSKILDE, DEN 30. JUNI 2022.

Normalt sett skulle de orangea färgerna ha dominerat stadsbilden denna vecka. Rosklidfestivalen öppnade på "Orange Scene" igår, men campingområdena har varit öppna sedan i lördags. Det är den femtionde Roskildefestivalen och den skulle ha firats förra året, men den ställdes förstås in på grund av coronan. Även om cirka 130 000 besökare väntas under hela veckan fram till lördag är det nästan omärkligt inne i själva staden. De är så väldigt självförsörjande och betjänas av så många frivilliga föreningar, som tjänar en bra slant till er föreningsliv.

https://da.wikipedia.org/wiki/Orange_Scene

PS: Vi kan höra musiken när vinden är åt "rätt håll" :-)

Nå, men i år är det den gula färgen som dominerar här i Roskilde

__________________________________________________________________

Nere vid hamnen och Vikingaskeppsmuseet är det också avspärrat och veteranbilarna och motorcyklarna fick hitta en annan plats att vara i kväll.

På gensyn.

PS: Det kommer nog lite fler bilder från TdF i Roskilde :-) :-)

Inlagt 2022-06-30 22:57 | Läst 878 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vi väntar med spänning. Vi småtränade hemma med presentationen från tivoli i förrgår och idag startar TV vid 12 😊. Vi kan också höra musiken från Roskilde i sommarstugan om vinden är rätt, det är en 30km bort
Svar från Erik Madsen 2022-07-01 09:39
Hej Peter - tak for dine kommentarer.
Ja det var noget af et show, som mange af de udenlandske ryttere aldrig havde oplevet så storslået. Især publikums modtagelse af ALLE rytterne
Vi hørte musikken det meste af natten i går ☹️😀
Med mange venligehilsener fra Erik.
Stora projekt i Roskilde! TdF ör naturligtvis häftigt för alla cykelintresserade. Roskildefestivalen har jag hört talas om men vet inte mkt. 130 000 besökare är definitivt mkt.Roligt att se hur stan förbereder sig för starten av det kända loppet, inte dumt att FS har en egen fotoreporter på plats! Många hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2022-07-01 19:32
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Roskilde har under många år legat i framkant när det gäller utvecklingen av nya unga cyklister. Både på banan och på vägen. Till exempel startade vår Mads Pedersen i "Team Roskilde Junior"
Festivalen har vuxit under många år och har blivit mer och mer professionell. De första åren påverkade de många gästerna större delen av staden – och inte alltid på ett positivt sätt.
Jag måste se. om jag kan hitta ett bra ställe att placera mig själv i morgon.
Med många vänliga hälsningar från Erik.