Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Bilddagbok # 2539 / NIKON nostalgi og Ken Rockwell.

ROSKILDE, DEN 11. SEPTEMBER 2022.

Der har gått NIKON i det efter mitt besök hos min svägerska häromdagen. Där jag ärvde lite annorlunda sager från min avlidne svåger. Han hade behållit en massa fotorelaterade grejer som jag fick gå igenom och välja om det fanns något jag kunde använda. Då handlade det om att tänka noga och tänka på allt som jag själv har sparat :-)

Bildtexterne är under bilderne.

Jag har trots allt också sparat saker. Bland annat dessa broschyrer. Det var ganska nostalgiskt att läsa om min stora dröm och om att ha råd att köpa en Nikon-kamera i fullformat. Jag minns också fortfarande känslan när jag äntligen höll den i handen.

Jag laddade ner Ken Rocwells guide till kameran och följde i stort sett alla hans rekommendationer om att ställa in kameran och använda de olika tillgängliga alternativen. Jag kan dock se att det finns några ställen där jag avviker och testar mina egna inställningar :-)

Jag vet att det runt i några fotografer hem pågår en diskussion eller meningsutbyte om det är hustrun eller fotografen som har flest väskor :-)

Det har också varit ett ämne i det här huset. Jag upptäckte att min fru "fuskade" - hon hade ett par större väskor, där hon hade några mindre väskor i! Efter räkning visade det sig att vi hade ungefär lika många :-)

Jag såg den här hos min svägerska och jag kunde inte stå for den, även om det förmodligen inte är en fotoväska.

Jag kunde se potentialen i den eftersom den kan stå i korgen framtill på MiniCrosseren. Jag sålde min stora Lowepro-ryggsäck tillsammans med alla stora och dyra objektiver.

Väskan kan innehålla min kvarvarande NIKON-utrustning (inkl. min nyss ärvde zoom NIKOR). Det betyder inte, att jag behöver ta med mig allt varje gång – tvärtom. Men det går att förvara alt, när jag är hemma. Det kan bli rum för lite andra saker (vatten/kaffe kex eller liknande) om jag bara tar med mig kameran och ett enda objektiv, vilket jag brukar göra.

På gensyn.

PS: Bilderna här är fotograferade med min lilla Sony RX100 iii

Inlagt 2022-09-11 10:49 | Läst 1568 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Visst var det länge en dröm att ha FF-kamera! För min del förverkligades den drömmen januari 2020. Och det där med kameraväskor ------ jag har sålt av de dyra som skulle vara så märkvärdiga ------ men visst är det ändå nåt visst med en så snygg väska som den du visar!

Det är kul att läsa Rockwell och bli påmind om hans growing family.
Svar från Erik Madsen 2022-09-12 14:08
Hej Måns - tak for dine kommentarer.
Mvh. Erik.
Snygg väska!
Själv är jag för lat att bära kameraväskor så jag äger ingen. I värsta fall åker ett extra objektiv ned i den vanliga ryggsäcken...men helst vill jag bara ha kameran.
Svar från Erik Madsen 2022-09-12 14:13
Hej Lena E.
Efter att jag började köra min MiniCrosser gav jag upp ryggsäcken och har min kamera i en mindre väska.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Du har säkert några väskor ändå - bara inte för kameror :-)
Lena Eriksson 2022-09-12 14:20
Jag gillar små magväskor, (alltså att spänna runt midjan) inte så snyggt men praktiskt för nycklar, mobil, bankkort, våtservetter etc. Med en sådan har jag händerna fria för kameran och behöver inte bära på mer.
Jo en FF (digital) var en dröm i många år, tror det var runt 2017, då jag köpte min första D750. Då hade jag nog haft en 6-7 st DSLR i APS-C innan dess. Riktigt fin väska. Jo fotoväskor det blir en hel del, kan jag ha 7-10 ungefär?
Svar från Erik Madsen 2022-09-12 14:14
Hej Peter - tak for dine kommentarer.
Jeg tror, at vi har og har haft nogenlunde den samme foto udvikling.
Med mange venlige hilsener fra Erik
Det där var säkert en drömkamera! Snygg väska att ha den i också. Riktigt fint!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2022-09-12 14:15
Hej Bjarne - tak for dine kommentarer.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Hej. Toppenfin väska. Använder en liten billig väska nedstoppad i ryggan. Med plats för matsäck. Hälsar NL
Svar från Erik Madsen 2022-09-12 14:17
Hej NL. - tack för dina kommentarer.
Det hade jag också förut, men nu är det utan ryggsäck och den här fungerar bra.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Man kan aldrig ha för många väskor, det ser ut som en fin väska du har där. Det är roligt att spara saker även om man ibland undrar varför.
Svar från Erik Madsen 2022-09-12 14:21
Hej Morgan - tack för dina kommentarer.
Nej, det menar jag heller ikke :-) I mitt nästa blogginlägg kommer jag att visa en som jag tar frem om och om igen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Jag hade absolut sparat den fotoväskan. Jag velade (kunde inte bestämma mej) så länge när jag skulle köpa min första FF (Canon 5dKMIII) så min sambo stannade i en fotoaffär på väg hem från jobbet och köpte en. Han la kartongen på köksbordet och den kvällen blev det knappt någon middag.
Hälsningar Lena
PS. Vi har gemensam ekonomi så det var inte en gåva.
Svar från Erik Madsen 2022-09-12 14:26
Hej Lena H. - tack för dina kommentarer.
Även om det inte var en gåva i ordets rätta bemärkelse var det en kärleksfull gest. För han tyckte att du förtjänade det och att han gärna ville bidra med halva priset :-)
Du har trots allt också bevisat att du var värd att ge dig en så fin kamera - även om det var ett lite fel märke :-) :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik, vem som har flest väskor är ju något att diskutera i hemmet. Men min fru har många fler skor. Använder mest Lowepro ryggsäck, men är försiktig med att ha mat i den, det kan kosta mycket om det läcker. Någon FF kamera har jag ej ägt, har funderat flera gånger, men aldrig förstått varför.
Svar från Erik Madsen 2022-09-13 13:31
Hej Stefan - tack för dina kommentarer.
He he ja den med skorna duger - då stannade nog diskussionen där :-)
Jag hade också en Lowepro-ryggsäck och en stor Lowepro Reporter-fotoväska. Men det är ett minne blott idag. Nu är det mindre väskor som jag kan ta med mig i korgen på MiniCrosseren. Jag tror jag kan komma ihåg att önskan om en FF-kamera berodde på den större sensorn och det mer professionella sättet att hantera kameran jämfört med mina tidigare D70 och D300 ? Det handlade inte alls om statussymbolsvärdet :-) :-)he he.
Jag fann dock att det väckte lite mer respekt när jag fotograferade på veteranträffar.
Jag var alltid först i kön och kunde gå in bakom när jag hade D700rern med min 24-120 f/4, batterigrepp och min SB800 blixt monterad.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Trevlig betraktelse om Nikon och väskor. Jag har numera tre Nikon och två Sony men Nikon z6ii är min favorit. När det gäller väskor tycker jag att jag alltid att jag behöver en till :)
Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2022-09-12 14:31
Hej Mats - tack för dina kommentarer.
Jag har haft F-301 - D70 - D300 och D700 och har precis ärvt en till Nikon. Jag skriver ett inlägg om den, som kommer senare idag.
Z-modellerna hade säkert kommit in också, men de kom för sent :-) Det blev Sony a6000 istället.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Ser fin ut den väskan, ganska rymlig också. Minns jag rätt visade du en annan väska i en tidigare blogg. Själv har jag bara en väska (i smärting), rymmer en kamera med 135:a på eller en kamera med normalobjektiv plus tex en 85:a el liknande. Däremot ar jag ett par större ryggsäckar mest för att förvara i hemma. Hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2022-09-13 13:40
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Det är sant. Jag har en liten härlig och vacker Billingham till min Fuji X100F. Och en härlig och vacker franskt läderväska till min Sony a6000-utrustning. Äntligen en liten LowePro, där jag kan ha antingen Fujien eller Sonyn med mig och nu även min senaste Nikon P510, om det är hot om regn medan jag är ute och kör. Ingen av mina kameror är regntät och det finns ett regnskydd på den lilla Lowepro. Jag kan även använda väskan här för att förvara min Nikon-utrustning här hemma, som du också gör.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Gin väska, jag samlar inte på broshyrer men hittade en samling bruksanvisningar.
När jag köpte min första Nikon blev det en F70. Sedan var jag fast...
Många digitala Nikon har passerat genom mina händer sedan D70 kom. Nu är det D850 och Z6II som gäller.
När det gäller väskor letar jag efter en riktigt bra som inte ser ut som kameraväska.
Mvh Bengt
Svar från Erik Madsen 2022-09-13 17:30
Hej Bengt - tack för dina kommentarer.
Jag har faktiskt bara dessa fotobroschyrer, men flera bilbroschyrer från sextiotalet ! (Jag tog mitt körkort 1961).
Som jag sa tidigare så hade jag nog också köpt en av Nikons Z-kameror, men de var för sena med spegellösa. Det blev Sony istället – Fuji kom senare och blev min favorit.
Jag gjorde en gång ett blogginlägg om mina väskor:
https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-1777-prylar.htm
Med mange venlige hilsener fra Erik.