Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Bilddagbok # 2552 / Kanske förtidig val.....

ROSKILDE, DEN 26. SEPTEMBER 2022.

..... ja och varför nu det ?

I Danmark är en valperiod för "Danska Folketinget" högst 4 år. Nästa ordinarie val är den 4 juni 2023. Just nu har vi en socialdemokratisk minoritetsregering som har några stödpartier. En av dem hotar nu att fälla regeringen om Mette Frederiksen inte skrivar ut val här före den 4 oktober, då riksdagen normalt öppnar efter sommarlovet. Det ska bli intressant att se vad som händer.

Bildtexterne är under bilderne.

Lördagen den 24 september på Stændertorvet i Roskilde. Något verkar hända nere i bakgrunden i högra hörnet.

Jag kör runt och om på andra sidan.

Sannerligen – valkampanjen är igång.

Många av partierna var representerade.

PS: Gratis betyder som bekant inte detsamma på danska som på svenska, men att man slipper betala för en kopp kaffe :-) PS: Peter – jag hade fel och jag vet det – det var grattis, som jag menade. Gratis med bara ett t är samma sak på båda språken :-) sorry.

Vår före statsminister och mångårig medlem i "Venstre" (som inte är ett vänsterorienterat parti), har bildat ett eget parti. Han kritiserades som ledare för "Venstre" för några år sedan eftersom han föreslog att en regering skulle bildas tvärs över mitten i det Danska Folketing. Nu försöker han göra det på sitt eget sätt. Om det kommer att lyckas kan bara framtiden visa.

På gensyn.

"I Capture Life"

PS: Detta är INTE ett politiskt inlägg i ordets ursprungliga betydelse.

Inlagt 2022-09-26 13:57 | Läst 911 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det med gratis hänger jag inte riktigt med på, det är väl samma i Sverige? Hon som satte i fängelse eller liknade hon startade väl också ett nytt parti eller bytte hon bara till ett annat? Ni har mycket mer personvalskampanjer i Danmark, därför är det nog viktigare i Danmark än i Sverige för att synas. I Sverige undrar jag om det egentligen gör någon nytta de som står ute och säljer in dig, jag har iaf aldrig brytt mig
Svar från Erik Madsen 2022-09-26 16:05
Hej Peter - tack för dina kommentarer och rättelse. Jag har fixat det. Med 1 t eller med 2 t gör stor skillnad :-)
Du menar Inger Støjberg – ja, hon var också tidigare medlem i Venstre och har bildat ett eget parti. Det är ett parti helt på högerkanten, men hon pekar ändå på Lars Løkke som statsminister ???
Ja, du har rätt, det har blivit så personifierat under de senaste åren a la amerikanska val - jag är också emot och tar inte imod heller dessa pamfletter. Det måste vara de politiska programmen som man måste ta ställning til.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik, den politiska verksamheten vill jag inte påverkas av, håller mig så långt ifrån det går. Men fint reportage!
Svar från Erik Madsen 2022-09-27 16:15
Hej Stefan - tack för dina kommentarer.
Jag håller med dig. Det var bara 1 som ville komma i kontakt med mig. Men jag gjorde mitt "uppdrag" att dokumentera.
Med många vänliga hälsningar från Eri