Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Bilddagbok # 2506 / Leftovers och färgfotokamera. "Mellanmjölk" ctr. mer seriös fotografering :-)

ROSKILDE, DEN 2. AUGUST 2022.

Som Bjarne skrev i ett av sina blogginlägg häromdagen – man kanske har några bilder (leftovers), som inte riktigt passade in i ett blogginlägg. Det har jag också ibland. Exemplen här var ett test av Sonys färgmöjligheter.

Jag har länge funderat på att använda min Sony a6000 som min föredragna kamera för färgfotografering och allroundfoton och använda Fujien för svartvit fotografering!

Då slipper man också höra mer av mina "vrøvlerier" (tjattret) om filmsimuleringar - åtminstone om färgfotografering med Fujien. Men då kan det hända att det blir något med Sonys många olika egenskaper :-) :-)

Sony för mellamjölk och Fuji för mer seriös fotografering med omtanke och med ett förutbestämt syfte - motiv, projekt, etc. Nej, nej, det kommer inte bli så för mig, men det är nog så det skulle vara. Men jag provar Sonyen för färg och Fujien för sv/v under en period och då får jag även använda båda kamerorna.

På gensyn.

Inlagt 2022-08-02 20:46 | Läst 593 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag har aldrig ens provat att fota svartvitt direkt med någon av mina digitala kameror. Jag kanske borde prova...Jag måste nog ta fram instruktionsboken först. Att man får bilder över är dock ett vanligt fenomen. Jag har alltid några som inte passar in någonstans och ofta glöms de bort. Här var det mycket tryck i färgerna.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2022-08-03 12:24
Hej Lena - tack för dina kommentarer.
Jag har jo den där lite "galna" inställningen, att jag föredrar att avsluta mina fotografier i kameran. Därför konverterar jag sällan från färg till svartvitt vid datorn.
Du har helt rätt, observerat. Det finns några färgalternativ i Sonyen, som ger starkare färger än vad jag normalt använder. Med dessa motiver utan människor tycker jag att de passar.
Med många vänliga hälsningar från Erik
Det är roligt att variera lite och använda lite andra kameror man har. Men dina bilder med Fujin tycker jag blir bra både i färg och svartvitt. Jag har ännu inte fotat något i svartvitt. Jag ska dock fota lite veteran flygplan snart och då ställer jag nog in Nikon Zfc i svartvitt och testar lite.

MvH
Johnny
Svar från Erik Madsen 2022-08-03 12:34
Hej Johnny - tack för dina kommentarer.
Jag köpte Sonyen och extra objektiver så jag hade ungefär samma utrustning som jag hade med min NIKON D700. Det var nödvändigt för mig att byta om, eftersom jag inte längre kunde gå utan 2 kryckor.
Jag är spänd på att se dina svartvita NIKON-fotografier - flygplansmotiven kommer att passa perfekt.
Med många vänliga hälsningar från Erik-.
Hej Erik, inte fel att experimentera och pröva sig fram. Har sådana funderingar ofta, men så blir det det vanliga varje dag. Du har satsat på färg här, det röda är mest framträdande för mig i bilderna, ögonen dras till det.
Svar från Erik Madsen 2022-08-03 21:59
Hej Stefan - tack för dina kommentarer.
Det är lite galet att man inte använder de kameror man har – annars kan man lika gärna bli av med en del av det. Se även mitt svar till Johnny nedan.
Jag testar de olika färgalternativen med Sonyen. Här var det några lite starkare färger än jag brukar använda.
Med många vänliga hälsningar från Erik.