Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Bilddagbok # 2518 / Värmebölja och tropiska nätter i Roskilde.

ROSKILDE, DEN 15. AUGUST 2022.

Skyltar och vimplar från TdF är fortfarande inte helt borta från gatubilden. "Fransk Hotdog" har dock funnits på menyn i många år. Här har det  länkats till TdF också :-)

Efter en varm natt är det skönt att sitta här i skuggan. Lite blåste det också, därför fick jag också vänta och tog lite bilder på vimpeln med korvannonsen så den vände åt rätt håll :-)

Capture Life.

På gensyn.

Inlagt 2022-08-15 14:50 | Läst 605 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Erik, andra bilden ser verkligen ut som en varm sommardag, med det rätta sommarljuset och folk som svalkar sig i skuggan. Vi får ta vara på värmen, snart fryser vi.
Svar från Erik Madsen 2022-08-15 18:27
Hej Stefan - tack för dina kommentarer.
Ja, det är sant, vi människor är inte lätta att göra nöjda – äntligen blir det soligt, sommar och varmt – och då klagar vi på det. Jag håller mig bara i skuggan mitt på dagen. Det svalnar också lite när man får fart på Crossern og går op i 16 km/t :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Vi blev ju sjuka samtidigt som den senaste värmeböljan kom, så den har bara varit en plåga och så retar den mig att man inte kan ta vara på det fina vädret för man är helt slut. Så aningen ser jag fram emot regnvädret till helgen eller att man blir helt frisk.

Det var ändå bra skugga i dina bilder, men just nu har jag 29 grader inne så den svalkar inte så mycket
Svar från Erik Madsen 2022-08-15 18:35
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Att vara sjuk i den värmen måste vara outhärdligt kan jag lätt föreställa mig. Vi har samma temperaturer här, men kan göra "gennemtræk", utan att det blir för mycket.
Som jag precis skrev till Stefan: Det svalnar också lite när man kommer upp i fart på Crossern och går upp i 16 km/h :-)
Jag har kört till hamnen i några dagar, det blåser lite mer där nere. Ute vid det jag kallar "klondykeområdet" finns också skugga.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Fransk hot dog finns även i Sverige och vi har också värmebölja, antagligen i stora delar av landet. Jag var drygt 20 mil hemifrån igår och det var lika varmt som hemma, 29 grader. Jag sov i bilen och det blev inte ens kallt på morgonen (fast jag steg upp 4 så det kanske är natt då).
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2022-08-17 21:56
Hej Lena - tak for dine kommentarer.
OK i Sverige jeg har kun hørt den der "mærkelige - korv med mos :-)
Jeg har netop læst og set din blog om din tur ud i naturen. Ja for mig er det midt om natten.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Hej Erik, riktigt känner värmen i dina bilder här. Gillar alldeles särskilt den andra där alla pustar i skuggan av träden.Vi rör oss inte så mycket under varmaste delen av dygnet. Kvällarna och nätterna är dock sköna och svala. Många hälsningar från oss/ Björn
Svar från Erik Madsen 2022-08-17 21:58
Hej Björn - tak for dine kommentarer.
Jeg holder mig også mest i skyggen.
Mvh. Erik.
Trevligt! Brukar sitta under ett träd som i andra bilden här, och äta nån enkel lunch på Hötorget mitt i Stockholm ibland. Sen promenerar jag c:a 10 000 steg hem på mestadels skuggsidor av gatorna.. Det fungerar rätt bra i värmen! Även lugn cykling kyler lite i fartvinden, men senaste tiden har värmen varit kombinerad med hög luftfuktighet, då hjälper nästan inget, utom AC:n hemma.. Den är väldigt bra, men elen kostar ju! Hoppas det är sista värmeböljan nu för i år..
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2022-08-16 20:58
Hej Jan - tack för dina fina kommentarer.
Jag försöker också hålla mig i skuggan och annars få fart på Minicrossern :-) Jag kör också ner till hamnen en hel del - där det blåser lite. Värmen fortsätter några dagar till här i Roskilde - idag 28-29-30 grader - puh.
Med många vänliga hälsningar från Erik.