Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Bilddagbok # 2580 / Snöväder i Roskilde och full öpning.

ROSKILDE, DEN 21. NOVEMBER 2022.

Det snöade även här i natt och morse, men snön är borta igen och jag lyckades inte fota motiverne.

Jag kan se att det är många andra som har gjort det och då räcker det väl :-)

Bildtexterne är under bilderne.

Jag stannade inne i värmen och lyssnade på lite olika musik. Fick precis denna LP i present.

"Höftskott" från soffan" med full öppning, som det ska vara nuförtiden :-)

Det blev även tid för lite tv från Formel 1 och EM i handboll – norskt guld – danskt silver och en förnäm 5:e plats för Sverige – nordisk dominans kan man vel kalla det.

Alla Gasolins LP-skivor i en elegant CD-box.

Jag hann också titta på en video där Priscilla Presley berättade och intervjuade sina föräldrar och några av Elvis vänner och familj. Visat amatörfilmer och privata bilder som inte har visats tidigare. Sedan blev det också till lite Elvis-musik – båda några av de gamla rockklassikerna -  något country och något gospel.

På gensyn.

Inlagt 2022-11-21 22:26 | Läst 1023 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Musik och ljudanläggningar, det var min hobby i unga dagar, nja fram till 55 var det nog när foto helt tog helt överhand. Idag har jag ingenting kvar, vet inte ens om jag har en CD någonstans, tror inte det. Man var nog inte mer än 10 år när man byggde sin första högtalare, som mest var det nog 8 högtalare i rummet, 4 bak, 3 fram och en subwoofer, det var då musikanläggningen gick och blev en filmanläggning också. Nu gillar jag faktisk bäst när det är helt tyst, några fåglar får dock kvittra i bakgrunden, men jag har svårt för bakgrundsmusik. Var på Elgiganten för två veckor sedan och skulle köpa en telefon och det var ingen alls i kassan, vi var nog 10 stycken som stod och väntade utan bemanning, samtidigt körde de ganska hög bakgrundsmusik som någon typ av tortyr, det var nästan att jag gav upp innan kassan bemannades
Svar från Erik Madsen 2022-11-23 15:16
Hej Peter - tack för dina kommentarer och berättelse.
Jag har också haft olika musiksystem genom tiden. Idag har jag det lilla musiksystemet som jag visade tidigare. En super DAB+ radio med CD-spelare. Nyligen kopplades en väldigt stilig grammofon till den, som jag har lånat på obegränsad tid. Jag kan inte heller lyssna på musik i bakgrunden. Jag älskar att lyssna intensivt/uppmärksamt på hela skivan/verket – oavsett om det är CD eller akrylskivor.
Jag håller med dig om bakgrundsmusiken, den verkar distraherande och irriterande för mig. Den kallas "muzak" och användes förmodligen först i stormarknader. Idag på alldeles för många ställen. Jag hittade denna förklaring:

Muzak:
Massproducerad musik som används som bakgrundsmusik på arbetsplatser, i butiker, på restauranger och liknande, samt som musik i vänteläge i telefonen. Muzak är framtagen med syftet att reglera beteendet, men det är olika vilket slags beteende musiken ska skapa. På arbetsplatserna ska det öka arbetsförmågan, i butikerna ska det öka köplusten, i telefon ska det få folk att acceptera väntetiden, i snabbmatsrestaurangen ska det få folk att äta snabbt och i hissen på järnvägsstationen den syftar till att se till att ingen lägger sig för att sova där.

Med mange venlige hilsener fra Erik.
Hej Erik snö här också men det ska lugna sig under dagen. Kim Larsen var en härlig artist tycker jag!
Svar från Erik Madsen 2022-11-23 15:17
Hej Dan - tak for dine kommentarer.
Mvh. Erik.
Hej Erik, det är inte lockande ute nu, har själv hållit mig inne mest. Finns mycket att göra, julstäda och göra vid en hel hög sommarbilder. Gillar verkligen skivomslaget på första bilden.
Svar från Erik Madsen 2022-11-23 15:23
Hej Stefan - tack för dina kommentarer.
Min fotosäsong är från april till november, vilket konstigt nog också var samma sak med min veteranbil - Amazonen :-) I den mörka tid får man ta till andra sysslor.
Skivans omslag är från en lånad tavla som de såg på en pub i Köpenhamn.
Med många hälsningar från Erik.
Kim Larsen var en bra artist. Lyssnade en hel del på honom.
Fina bilder.

MvH
Johnny
Svar från Erik Madsen 2022-11-23 15:25
Hej Johnny - tak for dine kommentarer.
Mvh. Erik.
Musik är alltid trevligt. Lyssnar på allt möjligt, men det är sällan jag köper något. Det senaste var nog något med Rory Gallagher och en box med samtliga 15 konsertupptagningar från Bob Dylans Rolling Thunder Revue turné 1975. Helt magiskt!

Hälsningar Jörgen
Svar från Erik Madsen 2022-11-23 16:09
Hej Jörgen - tack för dina kommentarer.
Jag har lyssnat på musik sedan jag var 10-13 år. Byggde en kristallenhet för att kunna lyssna på Radio Luxembourg. Det var dock först när jag fick en liten transistorradio som jag kunde ta emot signalen lite bättre på 208 meters mellanvågor. Man fick hela tiden finjustera, men det kunde man enkelt leva med för att kunna höra den senaste popmusiken.
Det är också över med de stora musikinköpen här i huset.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Sällan jag bara sitter och lyssnar på endast musik, men njuter av varierat 'musikutbud' och från alla möjliga tidsperioder.. gärna ihop med något 'prat' i programmet också! Har numera ruskigt bra ljud i den 'soundbar' (Bluesound) som är kopplad till min Sony 65 tummare, de apparaterna har ju också Internet via fiber/WIFI, och har hur många musik/radio stationer som helst från hela världen, okänt för mig hur många jag kan bläddra fram, bra ljud dessutom! Sen har jag även ett par 'AirPods MAX' hörlurar som jag kan sitta med på kvällarna, också de med väldigt bra ljud, men lyssnar då oftast via min Imac och Youtube, och gärna då 'Music reactions video', det är ofta kul att se hur okunniga speciellt 'amerikaner' ofta är om andra länders musik..

T.ex. den här: https://www.youtube.com/watch?v=3IlodGbMYew

Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2022-11-23 16:27
Hej Ja - tack så mycket för dina kommentarer. och berättelse.
Jag känner mig lite annorlunda – som jag skrev till Peter:

"Jag älskar att lyssna intensivt/uppmärksamt på hela skivan/verket – oavsett om det är CD eller akrylskivor".

Å andra sidan har jag också alla samma alternativ via min TV som du nämner här. Jag hade även en super Soundbar med subwoofer kopplad till min tidigare TV, som hade en väldigt liten högtalare. Den nya har några hyfsade högtalare med flera olika alternativ. Jag är också ett fan av Dire Straits och Mark Knopfler och har denna i min samling:

https://www.google.dk/search?q=dire+straits+brothers+in+arms&hl=da&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=2ahUKEwid79mvzcT7AhWsgv0HHRXXCVwQ_AUoAnoECAIQBA&biw=1307&bih=934&dpr=1#fpstate=ive&vld=cid:e59d2c5c,vid:Wu4oy1IRTh8

Med mange venlige hilsener fra Erik.