Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Bilddagbok # 2581 / Tomgång .....

ROSKILDE, DEN 23. NOVEMBER 2022.

..... både när det gäller nya fotografier och meningsfulla texter.

Det är lite svårt just nu när min fotosäsong är från april till november och jag saknar ord för tillfället.

Derfor .....

Eventuelle bildtexter är under bilderne.

..... har jag varit i arkivet och hittat några nostalgiska bilder. Det har blivit lite modernt här i bloggvärlden – här är det nog bara från 6 år sedan i Algade.

Roskilde hade blivit orange med anledning av Roskildefestivalen.

Jag tror att kunna minnas att det var för att locka in festivalbesökarna till stan (ca.1-1,5 km).De senaste åren har man kunnat köpa allt på själva platsen. Festivalplatsen ligger bakom träden i bakgrunden. Man kan se toppen av Orange Scene till vänster på bilden. 

De lyckades locka in några av dem.

Jag tror att det var både branschorganisationen och kommunen som stod bakom initiativet. Åtminstone här, för kommunen på Stændertorvet framför gamla stadshuset, lyser den orange färgen upp.

Jag vet inte varför man skulle vända sig till svenskarna speciellt här :-)

De stackars korna har haft många olika färger – de har målats mångfärgade av olika konstnärer och placerats runt i staden, där man sedan fick hitta dem och registrera dem. Senast färgades de som tröjorna i Tour de France eftersom en av etapperna kördes här från Roskilde. I det här sammanhanget var det den orange färgen som dominerade stadsbilden, men jag har både skrivit och visat bilder från det.

Inlagt 2022-11-23 18:21 | Läst 1628 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Erik,
Orange är min favorit med rött. Sofforna såg sköna ut.
Ha det väl
Bob
Svar från Erik Madsen 2022-11-26 15:41
Hej Bob - tak for dine kommentarer.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Har troligen frågat detta tidigare men har korna något speciellt med Roskilde att göra? Det är väl en djurmarknad i Roskilde varje år, kan det ha med det att göra? Fint fångad den första bilden med även en orange tröja, det blev ju en bonus
Svar från Erik Madsen 2022-11-26 15:50
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Nej, jag tror inte att korna här har någon speciell betydelse kopplat till Roskilde. Da de var flerfärgade verkar det som om flera eller kanske bara en konstnär hade målat dem med olika färgkombinationer. De stod runt om i staden och då fick man hitta och registrera dem.Lena har upplevt något liknande i Stockholm, som hon skriver här i en kommentar till min blogg. Men en sak är sant att varje år hålls en stor "Dyrskue" i Roskilde.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Det var en härligt orange bildserie. Det är en positiv och glad färg som jag gillar. En blandning mellan kärlekens röda och solens gula färg. Om jag ska peka ut en särskild bild så blir det nummer fyra. Härligt med de glada killarna där en vinkar till dig!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2022-11-26 15:53
Hej Bjarne - tack för dina kommentarer.
Jag håller med dig om att de glada pojkarna också är en av mina favoritbilder. Den finns också i min "favoriter-mapp".
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik, inget fel på bilder ur lagret, jag gör detsamma. Sen gillar jag orange färg också, särskilt bilden med glada ungdomar i orange möbler.
Svar från Erik Madsen 2022-11-26 15:55
Hej Stefan - tack för dina kommentarer.
Vi är helt överens – både om att använda arkivbilder i en mörk tid och om de glada pojkarna.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Ett arkiv är alltid bra och det är väl tur att vi som fotograferar samlar på oss bilder, jag blev glad av dina färgglada bilder.
Svar från Erik Madsen 2022-11-26 15:57
Hej Morgan - tack för dina kommentarer.
Här, utanför min vanliga "säsong", är arkiven ett måste.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Perfekt fångat på andra bilden med damen i den orangea tröjan. Är det tält på tredje bilden? De små färgade kuporna. Inte så kul att sova bredvid den stora vägen men man kanske inte sover så mycket om man är på festivalen. Jag känner igen korna och minns att du har visat dem i olika skepnader. Det fanns en hel flock i Stockholm som jag gick runt och letade efter för många år sedan.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2022-11-26 16:04
Hej Lena - tack för dina kommentarer.
Ja, det var en tältuthyrning utanför festivalplatsen, där man kunde hyra ett. Du har säkert rätt, de sover inte så mycket under själva festivalen och när de äntligen ligger där tror jag inte att de hör så mycket längre :-)
Jag vet inte vem som äger korna – för de är här hela tiden och används i olika sammanhang. Jag får kolla upp det lite mer till våren.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Trevliga bilder från arkivet! Orange är fint.

MvH
Johnny
Svar från Erik Madsen 2022-11-26 16:04
Hej Johnny - tak for din kommentar.
Mvh. Erik.