Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - street.

Bilddagbok # 2583 / Sänk värmen, spara på el, men full öppning och punktmätning.

ROSKILDE, DEN 3. DECEMBER 2022.

f/2 - 1/250 sek. - ISO 5000

f/2 - 1/250 sek. - ISO 3200

Med Fujinon Aspherical Lens - Super EBC f = 23 mm - 1:2

Vi ses igen. Om jag kommer ihåg hur jag förnyar mitt medlemskap innan 24 december :-)

 

Inlagt 2022-12-03 13:36 | Läst 891 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jo, vi har sänkt värmen där vi inte är, men har kvar värmen där vi är. Har skaffat några smarta energimätare så man kan läsa av hur mycket tex ett element har förbrukat. Läste i förmiddags av att mitt element i kolonin som är igång för att hålla >5 grader, det hade förbrukat 5kW på ett dygn, då hade det varit 7,5 grader, försöker att pressa förbrukningen ytterligare genom att nu enbart ha igång elementet på natten. Jag kan läsa av temperaturen hemma och fjärrstyra elementet. Det är ju liknade i Danmark att jag bevakar temperaturen och styra elementen hemifrån.

På tal om Danmark så ska nu fiber vara installerat, vi kunde bara välja 1000/1000Mbit men det var lika billigt som vårt 100/10 hemma, så nu blir det skillnad där mot det mobila bredband vi har haft 😊
Hej Erik, boende har det så - lägre värme eller högre hyra, min syster valde lägre värme där hon bor. Själv har jag fast lågt elavtal ett år till i huset.