Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1084 /  Bakom fasaderna - igen.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________


Roskilde, den 8. september 2018.

Häromdagen körde jag en annan väg.  Jag har inte varit här i många år.

Bildtexterne är under bilderne.

Ned längs det gamla lagret på Roskilde Station.

Parkering för tågpendlaren. Tåg i sikte .....

.... oj det var ett öl-tåg :-)

Och härifrån igen. Den gamla stationsbyggnaden (den äldsta i Danmark 1847) tränger snart till att bli fräschat upp lite igen.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-09-08 21:07 | Läst 786 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Öltåget påminner mig om en studieresa till Danmark 1974, när vi också besökte Tuborg-bryggeriet. Vi var inte längre nyktra när vi kom ut ... :-)
- hawk
Svar från Erik Madsen 2018-09-08 21:33
OK Håkan - vid den tiden blev Tuborg fortfarande bryggd i Hellerup nord från Köpenhamn. Tuborg fusionerades med Carlsberg 1970. Ett nytt, större och mycket modernt bryggeri uppfördes i Fredericia 1979. År 1996 bryggades den sista Tuborg i Hellerup.
Jag hoppas att din "baksmälla" snabbt gick över :-) :-)
Med vanliga hälsningar från Erik.
Dom gamla tegelfasaderna står sig länge och har en vacker, levande yta! Sen kanske dom blir ljusare om man fräschar upp dom ibland, gissar att ångtvättning är ett alternativ. Fint att tågpendlarna kan parkera så nära tågen. När jag jobbade reste jag då och då med tåg, men oavsett jag skulle till Sthlm (från Norrköping) eller till Gbg (från Örebro) måste jag ta bilen först eftersom Finspång inte har järnväg och parkeringarna tycker jag ligger lite avigt till på båda ställena. Inte direkt långt, men har man resväska och portfölj vill man komma enkelt och snabbt till plattformen. Fint reportage!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2018-09-08 22:13
Hej, Björn.
Stationen, som dateras från 1847, blev "fredet" 1991 och 1998 renoverades och återvände till sina ursprungliga färger. Inte bara bilister kan parkera nära stationen, cyklister har samma fina förhållanden (se min tidigare blogg 1083).
Tack för dina trevliga kommentarer och historia.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: God valdag imorgon.
Spännande med lite 'bakgårdsmiljö'! Oftast blir det ju att man rör sig i gamla vanliga miljöer.. Man glömmer bort att ta andra vägar.. Öltåg låter dejlige.. :-)
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2018-09-08 22:00
Hej Jan.
Man kan let blive lidt vanemenneske.
Ja og det øl tog var meeeget meeget langt :-)
Mvh. Erik.