En dansk hobbyfotograf, som försöker på svenska: Fotografi - dagboksnoteringar - kommentarer - fotohantverk - berättelse - upplevelse - "From a Photo to an Image" - Jpeg is my friend"

Danske Bloggen 1128 / "Agfa Vintage" simulering.

__________________________________________________________________________________________

Roskilde, den 11. oktober 2018.

*

**

***

****

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-10-11 10:24 | Läst 304 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag har aldrig fotat med Agfa-filmer, så jag har svårt att avgöra om det är den rätta karaktären. Jag var först Kodak- sedan Fuji-fotograf på den analoga tiden. Sista bilden är extra bra, tycker jag, tack vare mannen med hunden som ger extra liv och intresse.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen   2018-10-11 21:58
Hej Bjarne - tack för de fina orden.
Jag fotograferade med Agfa CT18 på en kortare tid, annars var det mest Kodachrome 64 och Fuji Velvia för landskap och natur. Motiven här var avsedda som ett test för färgåtergivningen - därför reklamskyltarna. Den sista var för att visa att nu slutade serien.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Lite märkligt hur lätt det är att simulera olika filmer. Själv körde jag nästan bara Fuji men jag känner igen filmkänslan ändå. Här uppfattar jag betydligt lägre färgmättnad än vad jag själv använder. Många hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen   2018-10-11 22:09
Hej, Björn.
Jag tycker inte att det är märkligt - men fantastiskt och roligt. Jag vill säga att det inte är omedelbart lätt. Men som jag skriver till Ragnar - jag har kul med det. Speciellt när jag inte kan komma ut. Det är också mycket blekare färger än de jag brukar använda. Jag går nog tillbaka till Kodachrome simuleringen eller Fuji Provia för almen fotografering.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
"Direkt ur kameran" - betyder det att du inte redigerar bilderna i nåt program?
Svar från Erik Madsen   2018-10-11 21:48
Hej Ragnar.
Ja Ragnar - Som du kan se på mina etiketter bygger den på X100f Classic Chrome-simuleringen. Det är vad jag får mycket tid att gå med, när jag inte kan komma ut. Jag började studera gamla färgfotografier från 50-talet och 60-talet. Jag har också försökt simulera Kodachrome 64. Och jag tycker omedelbart bättre om den än den här. Men nu får den några fler försök. Det har varit lite sport att simulera direkt i kameran när det är nu en av kamerans styrkor.
Med vänliga foto hälsningar från Erik.
light   2018-10-11 21:58
Tack för info, ja det är spännande tester du gör! Men om jag förstår rätt så behandlar du alltså inte bilderna mer i typ Lightroom eller nåt annat program då.
Svar från Erik Madsen   2018-10-11 22:24
Hej igen, Ragnar.
Nej jag efterbehandlar INTE här. Jag läste en gång en Fuji-fotograf som sa något som "om du inte försöker använda några av de möjligheter som denna kamera har med de inbyggda simuleringarna och justeringar - har du förlorat hälften av kamerans potential. "
Med vänliga hälsningar, från Erik.
PS: jpg.
Flag Counter
  • Intresse - Arkitektur
  • Intresse - Bilddagbok
  • Intresse - Digital efterbehandling
  • Intresse - Gatufoto
  • Intresse - Landskap
  • Intresse - Porträtt
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt
  • Intresse - Utrustning