Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1148 / Varning!

_____________________________________________________________________________________

Roskilde, den 21. oktober 2018.

Det kan komma som en överraskning för utländska turister när de stöter på detta tecken. Det står vid början av vägen som leder ner genom stadsparken och vidare till hamnen och Vikingeskipsmuseet. De trodde troligen att Danmark var platt som en pannkaka :-) :-) Det är naturligtvis sant i det stora bilden. 

Vägen ned till stadsparken i Roskilde!

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-10-21 15:41 | Läst 1282 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Erik! Härlig svartvit bild med fin svärta. Åtta procent låter inte så mycket, bara något mer än en dansk starköl, den kan ju också få en att luta :) Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2018-10-22 13:20
He he Mats - Jag tror att jag låter dina ord stå för sig själva :-)
Med vänliga hälsningar från Erik.
Jo, det är lätt att tänka att Danmark är platt överallt men så är det förstås inte. (% är en kraftig lutning. Snyggt med dom mörka trädstammarna i svv! Hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2018-10-22 13:39
Hej, Björn.
Vi har några platser runt om i landet med ökningar som kan mätas utomlands. I danska cykeltävlingen "Danmark Rundt" med deltagande av många av de stora utländska lagen har vi en sträcka på ca. 1 km. vid Vejle, där max ökan är 18% och medeltalet är 8,2% !!!
Tack för din åsikt om mitt foto.
Med många vänliga hälsningar från Erik.