Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1157 / Konst i det offentliga rummet.

_____________________________________________________________________________________

Roskilde, den 27. oktober 2018.

Jag har tidigare visat ett foto (i hel figur) av Lise Nørgård, författare av bland annat TV-serien "Matador". Men det har alltid varit en stor publik kring henne. Här lyckades jag att äntligen få henne för mig själv :-)

Samtidigt kunde jag testa 1:1 och egna Acros-inställningar i kameran. Jag är inte så mycket för alla efterbehandlinger på datorn - vet du nog? Nej nej det var för skoj och bara för att reta lite :-) :-) = med högljudda skratt. Jag efterbehandlar också ibland, men tycker att det är roligare att fotografera.

*

Roskilde, den 15. oktober 2018 - Algade i Roskilde. 

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-10-27 22:26 | Läst 3506 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det är en fin bild av en fantastisk kvinna, men just i detta fall hade jag tyck att det var snyggare med en mjukare tonskala, med bättre täckning i skuggorna, hilsen fra LO
Svar från Erik Madsen 2018-10-27 23:10
Tak for kommentar og bildeanalysen, som tages ad notam. Det skulle imitere "Push Process" ,som jeg aldrig har beskæftiget mig med. Jeg leger kun med forskellige muligheder og lærer måske til sidst ?
Hav det godt.
//Erik//
PS: Så du den her ?
https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-1146-da-blev-det.htm#comments
Mycket fin svartvit bild och jag gillar kontrasterna. Statyn står ut fint mot bakgrunden. Det kvadratiska formatet gör bilden lugn, vilket passar till den mycket stillasittande kvinnan!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2018-10-29 13:08
Hej Bjarne.
Jag tror att det är just kontrast av bilden, vilket är ett av resultaten med "Push Process" -metoden. Det ursprungliga syftet var väl att pressa (exempelvis 400 till 800) den analoga filmen för att kunde skjuta under svagt ljusljusförhållanden. Jag testar i varje fall på, eftersom jag tror att jag ska få några S / W bilder, som jag gillar. Tack för din analys.
Med många vänliga hälsningar från experimentfotografen i Roskilde.