Fotografi - dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser. Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg.

Danske Bloggen 1167 / Prylar.

________________________________________________________________________________________

Roskilde, den 6. november 2018.

Jag har aldrig sett en sådan förut. Den är en jag har från min svåger för många år sedan och den har varit oanvänd på hyllan sen dess. Antagligen eftersom den helt enkelt inte kunde användas för min Nikon D700. Nu kan den kanske användas med några av mina mindre kameror - det måste testas.

.

*

**

***

****

*****

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-11-06 16:22 | Läst 1558 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Nej, en sådan där har jag inte heller sett förut! Spännande skapelse, som säkert är bra när man har förstått hur man använder den. Jag förstår inte riktigt vad man ska skruva fast under kameran. Snyggt "minireportage" i svartvitt!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2018-11-07 16:29
Hej Bjarne tack för dina kommentarer.
Man kan placera den med de tunna 3 benen på ett bord. Skruva den på ett bord. Slutligen kan man borra det , till exempel, i ett träd. Kulleden kan justeras i alla riktningar.
Med vänliga hälsningar från Erik.
Kulleden ser liten ut och benen lite tunna för en systemkamera. Men skruvtvingen rejäl och så den där träskruven - om man skruvar fast anordningen i ett stadigt träd eller annan stadigt fäste så kan man nog öka slutartiden så mycket man vill.

Jag har ett vagt minne av att små kamerafästen med träskruv fanns för militära m fl ändamål och att det kanske t o m stod Leica på ett sådant.
Svar från Erik Madsen 2018-11-07 16:32
Hej Måns.
Tack för dina informationer. Det finns inget företagsnamn på denna, endast "Made in Germany". Den har förmodligen varit et kvalitetsprodukt när den är från (1950-talet till 60-talet?)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Nej, inte heller jag har sett en sån. På något sätt känns den mer klurig än bra. Idag finns väl helt andra varianter av stativ för mer speciella situationer - vad heter dom där låga med böjliga armar (eller ben då) i plastklätt formbart material? Hur stabila dom är vet jag inte men tanken är väl att kunna använda en flaggstång eller lyktstolpe som "underlag" för "stativet". Ser fram mot dina rapporter från användningen! Hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2018-11-07 16:41
Du har helt rätt Björn - det är mer en nostalgisk rekvisita. Den du refererar till är förmodligen "Gorilla" stativ - "Joby Gorillapod"?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Känns lite knepig att använda, den tror jag inte jag hade använt, men du har illustrerat väl! Må bedst, LO
Svar från Erik Madsen 2018-11-07 16:43
Hej LO.
Jag tror inte att det blir någon större karriär för den här i Roskilde, men ett litet prov kanske :-)
Ha det bra
//Erik//
Vilken speciell liten manick! Har aldrig sett en sådan förut! Annorlunda design på ett bordsstativ, men kul. :)

Hälsar
Eva
Svar från Erik Madsen 2018-11-07 16:45
Hej Eva - ja den var tilpas morsom til, at den "fortjente" et blogindlæg :-)
Med venlige hilsener fra Erik.
Ett allsidigt litet stativ som kan följa med i väskan, väger väl inte många gram..man vet ju aldrig när det kan behövas..fiffig grej.
Mv/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2018-11-07 16:53
Hej Gunte - ja, allsigidigheden är det ingen fel med. Och den är lätt att ta med, men jag vet inte hur mycket jag behöver den :-) . Det är mer av nostalgiska skäl att den kom fram :-)
Hälsningar från Erik.