En dansk hobbyfotograf - Fotografi - dagboksnoteringar - kommentarer - fotohantverk - berättelse - upplevelse - "From a Photo to an Image" - Jpeg is my friend"

Danske Bloggen 1210 / Julegaver - Kodachrome II - filmsimulering m.m.

Roskilde, den 5. januar 2019.

Roskildes Guldalder og Kim Larsen.

Jeg havde egentligt besluttet, at jeg ikke ønskede mig flere bøger (mest på grund af pladsmangel). Den eksterne harddisk var ønsket, da der ikke kan være mere på de andre.

Bogen om Kim Larsen er en såkaldt "samtale-bog", der desværre ikke nåede at blive færdig inden hans død. Den slutter omkring tidspunktet, hvor "Gasolin" bliver dannet. Bogen om Roskildes Tidsalder (1800-tallet) beskriver de berømte danskere, der i kortere eller længere tid havde en eller anden tilknytning til byen.  H.C. Andersen, Holger Drachmann, Jeppe Aakjær, Wilhelm Marstrand m.fl. Enkelte af dem bosatte sig i Roskilde - bl.a. Gustav Wied, C.E.F. Weyse og L.A. Ring. 

Förstora.

Foto: X100F med Kodachrome II simulering. Og tilført ramme og vignet.

Med hilsen fra Erik.
Roskilde/DK.

PS: Mine "Kodachrome-apparater" 😀

Inlagt 2019-01-05 19:17 | Läst 415 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Har sett Kim Larsens minneskonsert tre gången nu, den gick under julen även i svensk TV. Fick även lagt några beställningar på biblioteket på några musik CD som jag inte hade tidigare
Svar från Erik Madsen   2019-01-06 12:48
Hej Peter.
Det er rigtigt, at der har være en del programmer, både med Kim Larsen og med Gasolin. Det vil der sikkert også komme i fremtiden. Jeg har mange CDer med Gasolin, Kim Larsen solo og med Kjukken.
Mvh. Erik.
Det där med fler böcker låter bekant, dvs. problemet med utrymme ...
Jag brukar med jämna mellanrum sortera bort, men det är svårt.
- hawk
Svar från Erik Madsen   2019-01-06 12:50
Hej Håkan.
Jeg har det også svært med at kassere bøger. Det kan jo blive nødvendigt på et tidspunkt.
Mvh. Erik.
Hej Erik! Fina presenter, som säkert kommer att ge dig glädje på olika sätt! Snyggt foto på dem också, och jag tycker ramen och vinjetteringen passar mycket bra till motivet. Kul att se dina fina kameror av olika tidsålder också!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen   2019-01-06 12:59
Hej Bjarne.
I boken om "Roskildes Guldalder" berättas om olika ställen i staden, som jag säkert kommer att söka när jag kan komma ut igen. Många platser har jag besökt och också skrivit om här på bloggen. Men det fanns några nya. Det är min första och senaste fotografiapparat (1963 och 2017). Tack för alltid trevliga kommentarer.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Först fäster jag mig vid din mkt väl utförda första bild. En så "enkel" bild är det lätt att slarva med, åtminstone i min värld. Det har du inte gjort. Motivet är omsorgsfullt placerat, ljuset bra och så har du efterbehandlat bilden så det blir en enhet av det, det tycker jag är fint.
Det slår mig vidare när jag läser din text att jag vet väldigt lite om danska kulturpersonligheter. På rak hand är jag rädd jag bara känner igen två av namnen - Kim Larsen och HC Andersen. Plats för fortbildning! Många hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen   2019-01-10 15:42
Hej Björn.
Ledsen för mitt sena svar. Jag har haft några tekniska problem med IT, mail och min datormus. Tack för dina trevliga kommentarer på min bild här. Du borde inte vara ledsen för din brist på kunskap om de danska personligheterna här. Detta gäller också för andra hållet för mig om de svenska. Jag måste också säga att jag hör om många av de svenska via FS och sedan Googlar jag en hel del. Man kan lära sig många saker här i bloggmiljön :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Säker julegaver som kommer till stor nytta under året..
Mv/Gunte..
Svar från Erik Madsen   2019-01-10 15:44
Hej Gunte tak for at du kikkede ind her hos mig.
Ja de var ikke helt uden interesse.
Med venlige hilsener fra Erik.
Flag Counter
  • Intresse - Arkitektur
  • Intresse - Bilddagbok
  • Intresse - Digital efterbehandling
  • Intresse - Gatufoto
  • Intresse - Landskap
  • Intresse - Porträtt
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt
  • Intresse - Utrustning