Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser.

Danske Bloggen 123/ Två hobbyer.

________________________________________________________________________

Jag har tur att ha två hobbyer som kan kombineras.
Det är en tillfällighet att de två tidningar är svenska - men jag har prenumererat på Nostalgia och Klassiker, ett annat svenskt bil magasin när jag tjänade pengar :-)

Bild Texter är under bilden.

När det står Volvo på framsidan köpa min fru :-)

Det var dock en artikel om en Orenoverad Oldsmobile som fick min odelade uppmärksamhet. Jag måste erkänna att jag har en stor förkärlek för veteranbilar som inte är alltför "fina".

En rubrik som fångar.

Många detalj bilder.

Fin och ordentligt.

Det är berättelsen om en mycket välskött Oldsmobile 98 från 1953 med endast omkring fyratusen mil på mätaren. Har haft väldigt få ägare genom åren, som alla har aktat den väl. Den är också mycket sällsynt, inte bara i Sverige utan även i Danmark.

Det var då ett lite bloggindlæg om vad jag får tid att gå med när Amazonen har gått i ide och det inte är lätt att komma ut och fotografera för tillfället. Så det måste vara tre hobbyer  - att läsa också.

Hälsningar från Erik / DK
© emfoto43 / Roskilde

Inlagt 2014-11-16 14:26 | Läst 4816 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej, kul läsning, du har två trevliga hobbys o intressen o det är ju bra, den där Oldsmobilen var jäkligt vacker, otroligt att komma över en sådan i så fint originalskick. Må så godt i det yndige landet! LO
Svar från Erik Madsen 2014-11-17 00:09
Säsongen för Amazonen är över för i år. Jag måste se några av mina bilder genom här i vintermörkret.
Ha det så bra i det långa landet :-)
// Erik / DK
Jag anstränger mig riktigt hårt för att hålla nere antalet hobbys till 3, och det senaste halvåret har jag lyckats med det. Vad gäller tidningar så har jag slutat prenumerera på alla typer av tidningar, jag har fortfarande oöppnade tidningar som legat i månader och väntat på mig. Nostalgis har jag haft i många många år och den är riktigt bra för den behandlar mer än bilar och MC, men även den tidningen har jag slutat med. Oldsmobilen är ju en intressant bil, synd bara att det är en stolpe.
Svar från Erik Madsen 2014-11-17 00:24
Det är sant Ingemar för mycket och för lite är roten till allt ont.
Man måste begränsa sig annars kan det lätt bli alltför ytlig.
Jag prenumererar  inte heller på så mycket mer. Endast "Amazonen" och "Veteran Tidende", den sista skrivar och fotografera jag för.
Jag vet inte om denna modell är ovanligare än "stolpe" modellen?
Hälsningar från Erik / DK
Du ser ut att ha det mysigt med dina hobbies Erik!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2014-11-17 00:32
När man inte är så mobil är det tur / bra till egna fritidsintressen kan utföras vid olika tider på året. Fotogarferandet kan förstås utföras året runt, om man kommer ut - annars kan man sitta vid datorn och leka.
Hälsningar från Erik / DK
Det är ju toppen att du har 3 hobbys att sysselsätta dej med. Det är nog väldigt tråkigt och långsamt utan något att göra. Fina och intressanta bilder du visar i bloggen och trevlig läsning. Jag läser sällan tidningar men är därimot periodare med att läsa böcker.
Hälsning Per-Olov
Svar från Erik Madsen 2014-11-17 00:41
Jag har läst böcker hela livet - både mina egena och bibliotekets.
Nyligen har dock slutat läsa böcker med för många och komplexa personnamn. Det går bättre med facklitteratur (bl.a. om bilar).
Det sista jag läste var Lars Keplers "Hypnotisören" som gick på dansk tv i dag (16/11) med en av mina favorit skådespelare - Lena Olin.
Hälsningar från Erik / DK
En bra kombo och då har du bra motiv att fota.
Ha de gott
//B-O
Svar från Erik Madsen 2014-11-17 00:50
Precis Bert-Ola - det var länge mitt huvudsakliga motiv (veteranbilar) utöver familjen.
Efter mitt medlemskap här på FS har jag också blivit inspirerad att fotografera andra saker. Det går  långsamt men framåt tycker jag.
Hälsningar från Erik / DK