Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - street.

Danske Bloggen 1239 / Dagens bild i "Kodachrome-simulering" och et Dogme-foto.

Roskilde, den 26. februar 2019.

Bagatell bilder.

Idag mättas den högsta temperaturen i februari någonsin under den tiden som mätningarna har ägt rum. Den var 15,8 + grader och mäts bara en gång tidigare - 15,8 + grader 1990 på Frederiksberg i Köpenhamn.

Bildtexterne är under bilderne.

Så här såg det ut ur mitt köksfönster idag.

Fika paus. (Dogme EM bild).

Hälsningar från Erik.
Roskilde/DK.

Inlagt 2019-02-27 00:07 | Läst 3540 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jo det var en härlig dag, i solen mätte jag upp 22 grader så man fick blocka av sig lite kläder under dagen för det började med en hel del dimma
Svar från Erik Madsen 2019-02-27 20:08
Hej Peter.
Det ser ud til at det fortsætter lidt endu med de, for årstiden, fine temperaturer og solskin.
Vi er ikke lige så berørte af havgusen her på adressen, vi ligger ca 40 meter over havets/fjordens overflade :-)
Med venlige hilsener fra Erik.
Hej Erik! Så härligt, hoppas du fick chans att njuta av den för tidiga vårvärmen. Jag tycker om första bilden, främst på grund av alla vinklar som skapas av husens tak. Andra bilden är också trevlig, och kaffet står där igen och väntar på dig!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2019-02-27 21:30
Hej Bjarne takker för fina kommentarer.
Ja det börjar se ut som något med temperaturerna. Det första fotot är ett återkommande motiv som tas på olika årstider och tider på dagen. Det finns många andra kända konstnärer som har gjort för mig :-) :-) HI hi. Fika paus och läsavbrott är bra.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det ser verkligen dejligt ut på första bilden! 16 C har vi inte haft, tror 10 eller 11 var max. Men nu är kallare luft på väg, snart är det nog någon minusgrad igen. Förresten ser det dejligt ut på andra bilden också!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2019-02-27 21:48
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Mitt blogginlägg här är vad jag kallar dagboksanteckningar. Det handlar egentligen bara om dagens väder och noten om den ovanliga danska februari-temperaturen. När bloggen nu ligger på en Fotoside bifogar jag naturligtvis några bilder med. Den ena, som då visar vädret här utanför mitt fönster och det andra, vilket illustrerar min kaffepaus. Båda bilderna är vad jag kallar "bagatellbilder", vilket också framgår av mina etiketter. De behöver inte och jag förväntar mig inte någon särskild kritik eller bildanalys av dem. Bara trevliga kommentarer om man känner för det.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Klimatet är helt ur led för det borde inte vara så varmt nu. Jag tro inte det är bra för naturen eller djuren ..vi får väl stå ut med det som ställt till denna höjning ...
Ser du har många spännande böcker att läsa igenom vilket inte är så dumt.
Ha det gott o fin torsdagen som snart börjar.
God natt
Gun-Inger
Svar från Erik Madsen 2019-03-01 13:16
Hej Gun-Inger.
Ja det er ikke nemt at forholde sig til de vejrforandringer, som vi oplever for tiden. Ja især om Roskildes Guldalder, den er spændende og er også noget som jeg interesserer mig for.
Hav en god week-end.
//Erik//