En dansk hobbyfotograf - Fotografi - dagboksnoteringar - kommentarer - fotohantverk - berättelse - upplevelse - "From a Photo to an Image" - Jpeg is my friend"

Danske Bloggen 1242 / Agfa og Fuji.

Roskilde, den 12. marts 2019.

Erik og X100F.

Foto blogindlæg om min leg med mit kameras muligheder. Jeg har lavet nogle simuleringer, som jeg har gemt i kameraet. Kodachrome II og Kodak Tri-X og senest Agfa Vintage.

Kodachrome var nærliggende, da Fujis "Classic Chrome" simulering i kameraet, har Kodak som forbillede.

Hvorfor så nu Agfa ? For det første, var Agfa CT18 min første diasfilm på den analoge tid. For det andet, kunne det være sjovt at efterligne den - af rent nostalgiske grunde. 

Jeg tjekkede lidt op på Agfa og læste nogle ting, som jeg havde læst før, men også noget som jeg ikke vidste. Agfa trak sig fra consumer markedet i 2004. De blev ved med at producere filmmateriale til erhvervsmæssig brug. Deres film blev i 2012 solgt under et andet navn dog med et meget lille Agfa logo. Agfaphoto mærket blev produceret hos Ferrania i Italien. Og senere: "Agfaphoto color films are produced by Fujifilm in Japan for Lupus Imaging Media."  I dag sælger Lupus Imaging stadig AgfaPhoto film, men kun i sort hvid og om det stadig er Fuji der producerer dem er jeg i tvivl om,  jeg tror det ikke ?

Bildtexterne under bilderne.

*

*

Arkivbilder.

Hälsningar från Erik.
Roskilde/DK.
Arkivbild og nu er skægget blevet studset.

Inlagt 2019-03-12 22:22 | Läst 121 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Varför tar du bort skägget...det är manligt tjusigt.
Samlar
på gamla leksaker eller det är till barnbarnen dina..
Trevliganära bilder som tål att ses. Hälsningar
Svar från Erik Madsen   2019-03-14 22:36
Hej Gun-Inger.Takker for dine ord.
Det er måske for meget at sige, at det er faldet - det er nærmere blevet studset så det ser ud som på mit profilbillede. Amazonen er selvfølgelig min og elefanterne er flidspræmier fra min tid som smalfilmer.
Mvh. Erik.
Flag Counter
  • Intresse - Arkitektur
  • Intresse - Bilddagbok
  • Intresse - Digital efterbehandling
  • Intresse - Gatufoto
  • Intresse - Landskap
  • Intresse - Porträtt
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt
  • Intresse - Utrustning