Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser.

Danske Bloggen 1252 / Bearbetad eller inte bearbetad .....

Roskilde, den 28. marts 2019.

..... det är frågan ?

Nej, det är inte egentligen frågan. Alla våra bilder som vi presenterar här på bloggen är i slutändan bearbetad. Oavsett om vi skjuter i RAW eller JPEG. Tekniken i våra kameror - censorer, processorer, etc. påverkar slutresultatet på olika sätt. Vi kan sedan eller innan vi trycker på avtryckaren, individuellt ändra och justera med olika program, antingen med dom i kamerorna eller dom på datorn. Jag säger inte vad jag föredrar just nu :-) :-) hi hi. Men jag säger inte heller att jpeg är bättre än raw !!!

Detta foto är ett litet exempel på vad jag menar och är inte något "mästerverk". Inspirerad lite av WE.

EXIF-data: f/7,1 - 1/125 sek. - ISO 2500.

Bearbetad i kameran: DR 200% - auto WB - High tone -1 - Shadow tone +1 - NR -2 - Sharpnes +1 - Color 0 - Grain off.

Övrig information: Se mina etiketter.

Hilsen fra Erik.
Roskilde/DK.

Inlagt 2019-03-28 14:38 | Läst 1985 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vi har alla roligt på lite olika sätt, bilden ser väldigt "rätt" ut tekniskt sett perfekt! Ha det godt! LO
Svar från Erik Madsen 2019-03-28 21:14
Hej LO. Takker for fine ord. Og vi er enige om, at vi skal have det sjovt med vores dejlige hobby.
Hav en dejlig aften.
//Erik//.