En dansk bloggare, som försöker på svenska. Fotografi - dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser.

Danske Bloggen 1256 / Fujifilm X100F.

Roskilde, den 2. april 2019.

För sista gången om detta ämne -  tror jag nog :-)

Citat:

Jag läste en gång en engelska Fuji-fotograf som sa något som:  "om du inte försöker använda några av de möjligheter som denna kamera har med de inbyggda simuleringarna och justeringar - har du förlorat hälften av kamerans potential". *) 

Fuji säger det också själv, men det är kanske inte så konstigt. Självklart säger jag det också.

*)  Han sa det naturligtvis på engelska :-)

*

Hilsen fra Erik.
Roskilde/DK.

Inlagt 2019-04-02 23:21 | Läst 352 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Så är det säkert: Sen tror jag att efter att ha provat, åtminstone en del av det som finns, kan man nog slå sig till ro med några som man trivs bäst med och ser bäst användning för. Tycker andra bilden, av din kamera, har väldigt vacker tonskala och kontrast!. Inget fel på den första, men den andra tilltalar mig mest! Hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen   2019-04-03 20:13
Hej Björn tack för dina fina kommentarer.
Jag tror att jag har provat och testat de flesta möjligheterna över tiden. På platsen i situationen kan jag därför välja vilken jag vil använda. Sparade 7 olika alternativ i kameran.
Jag har inte haft någon erfarenhet av s/v innan jag kom hit på FS. Men jag tror att jag har lärt mig att det finns många olika åsikter om s/v som det handlar om färger. Smaken är som ...... Och åtminstone subjektiv - enligt min mening.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Bilden av Fujien tas med en Sony :-) :-)
Hej, det finns så många sätt man kan jobba på, jag gillar inte att ändra för mycket på kameran, vill helst ha mjuka bilder med stort tonomfång som jag sen reducerar i FS, men jag vet att Fuji
har en det väldigt snygga simulengar, bland dom kan man säker hitta några favoriter som man kan plocka fram vid behov, Pen f har ju ett väldigt trevligt svv.läge där man kan styra skuggtergivning o högdagrar separat + inbyggda gul orange o rödfiter, då känns det lite som förr, men det är klart du ska prova dina möjligheter, både för att det är kul o bra att kunna. Må bedst, LO
Svar från Erik Madsen   2019-04-03 20:29
Hej LO tack för dina kommentarer.
Du har rätt, man jobbar som det passar en bäst. Det är mitt sista inlägg där jag skriver om detta ämne - tror jag nog :-). Jag fortsätter att fotografera jpg och för det mesta kommer jag också att dra nytta av de möjligheter som kameran ger mig. Det kommer inte utesluta att jag ibland efterbehandler med Tonailty, Silveren eller andra program. Jag vet väl om din kamerans fina s v-inställning och jag har sett exempel på det.
Jag kontrollerar också högdagra, skuggton, korn, div. filter etc. i kameran !
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-1253-doge-em.htm#comments
Det ligger nog en del i vad vår engelska vän säger, själv är jag tyvärr nog lite för lat att utnyttja all potential som my precious har.
Svar från Erik Madsen   2019-04-03 20:45
Hej Ragnar tack för dina kommentarer.
Jag har alltid haft "vanan" att läsa instruktionsböckerna för allt jag köper - oavsett vad. Mina kameror har inte varit ett undantag. Jag har också många inställningar i min Nikon D700 under "Min meny". Som du vet kan man "spara" 7 olika "Anpassade inställningar" och jag har direkt tillgång till dem utan att flytta kameran från ögat. Jag har också programmerat de olika knapparna så att jag inte behöver gå in i flera sidor menyer.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Som både Björn och LO skriver finner man sitt eget sätt att jobba på och hurra för det.
Flag Counter

Innehållskategorier

  • Intresse - Arkitektur
  • Intresse - Bilddagbok
  • Intresse - Digital efterbehandling
  • Intresse - Gatufoto
  • Intresse - Landskap
  • Intresse - Porträtt
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt
  • Intresse - Utrustning