Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser.

Danske Bloggen 126/ Black and White II

________________________________________________________________________

NIKON Coolpix P7100 - 119 mm.

Konverterat från färg til svartvitt - ISO 100 - f/4,5 - 1/800 sek. - P-instälning.

Roskilde domkyrka fotograferad från Fjord sidan.
(PS: inte samma färgbild som jag tidigare visat).

Fortsatt svart vit utveckling och lek? Jag hoppas. Förstora om ni vill.
Hälsningar från Erik / DK
© emfoto43 / Roskilde

Inlagt 2014-11-27 23:35 | Läst 4776 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kanske är det ett självklart konstaterande men dom sv/v bilderna blir för mig mer stilistiska och mindre avbildande. Därför ser jag andra saker - här vattnets vågstruktur, katedralens ovanliga form på spirorna, optimistjolleseglarens (?) litenhet istället för att bara säga Vad vackert. Vilket det är och en fin bild!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2014-11-28 09:49
Som jag har skrivit tidigare - är mitt intresse för s/v foto blivit väckt här på FS. Därför välkomnar jag mycket dina kommentarer och detaljerad analys.
Hälsningar från Erik / DK
PS: Det är en optimistjolle.
2014-11-28 03:40   Hans Öhlin
I en optimistjolle gjorde jag som barn mina första lärospån om segling och djäklar vad det blåste den första dagen. Senare samma sommar så satt jag vid rodret i en M 22 och seglade denna mellan Åland och Norrtälje skärgård, naturligtvis hade jag vuxna i sällskap men man fick lära sig den hårda vägen, stolt va man som en kyrktupp. Vacker bild...
Må gott
/Hans-Åke
Svar från Erik Madsen 2014-11-28 09:59
Optimistjollen har varit och är fortfarande en mycket utbredd jolle här i Roskilde. Massor av barn får sina seglingskunskaper in med den jollen. Det innersta av fjorden är ett perfekt område med både tyst och lite hårt väder i mellan, men ändå en skyddad farvatten. Det måste ha varit något av en utmaning för dig med M22eren och jag förstår din stolthet.
Må gott
Erik / DK
Mäktig byggnad som står där borta. Det ser mysigt ut med med hamnen och bra med jollen som skapar lite rörelse i framkant.
Svar från Erik Madsen 2014-11-28 10:14
Den mäktiga "byggnaden" blev i 1995 inkluderade på UNESCO: s världsarvslista.
Roskilde domkyrka är den kyrkan i världen med mest kungen och drottningen gräva - 39 totalt. Den senaste vår nuvarande drottning Margrethes mor drottning Ingrid i 2000.
Fin att du såg meningen med jollen.
Hälsningar från Erik / DK
Ingemar Svensson 2014-11-28 11:35
Tack för informationen Erik. 39 kungligheter på ett och samma ställe låter verkligen unikt.
Det är spännande med hamnar, oändliga fotomöjligheter med båtar o vatten, i alla årstider. Din bild med båten i framkant och kyrkan därborta gör sig bra i sv/v. Jag håller också på och provar med färglöst, visst är det kul!
Svar från Erik Madsen 2014-11-28 16:56
Tack för dina fina ord Catharina.
Det är inte du som är färglös - inte alls :-) Och det behövs man ju inte vära föratt man ska göra svartvita bilder :-)
Ha en bra fredag kväll
// Erik / DK
Ser skönt ut o bilden är fin! En liten detalj är att bilden lutar, det stör mig lite, så fick jag gnälla lite också! Ha en fin helg! LO
Svar från Erik Madsen 2014-11-29 00:17
Du har rätt att gnälla när man/jag laddar bilder upp til kommentar.
Lutar - OK - är det domkyrkan? Kustlinjen bågar och flaggstången på vänster sida ser rätt ut för mig.
Så fick jag knälla lite också :-)
Vi kämpar på LO :-)
// Erik / DK
Hej Erik Vilken härlig bild på Roskilde Domkyrka med vatten i förgrunden Snyggt i Svart / Vitt Ha en skön helg : ) // Gert
Svar från Erik Madsen 2014-11-29 00:19
Hej Gert.
Tack för dina kommentarer.
Ha en bra helg du med .
Från Erik / DK
Det är fint i Roskilde! Trevligt med den lilla båten som ger djup i bilden.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2014-12-04 21:28
Tack för dina kommentarer Bjarne. Ja det är bra här i Roskilde, som i gamla tider var vikinganas huvudstad och Köpenhamn var Roskildes hamn ut till de stora vattnen.
Hälsningar från Erik / DK