En dansk bloggare, som försöker på svenska. Fotografi - dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser.

Danske Bloggen 1267 / Reprise: Inspirerad .....

Roskilde, den 15. april 2019.

..... av vem?

Något gick fel med en av mina blogginlägg. Den publicerades 11 april innan jag avslutade den. Därför avpublicerade jag den -  trodde jag :-)

Så nu kommer den en gång till med den avsedda texten:

Jag har ändrat språket i min kamera - till svenska! Det har hittills varit på engelska, där jag förmodligen inte alltid har kunnat översätta rätt till svenska :-)

Data for billdbehandlingen av detta foto: Högdaernivå +4 - Lågdagernivå -2 - Färg +4 - Skärpa +1 - Brusreducering -3 - Dynamiskt omfång 200% - Vitbalans R +2 B -4 - Kornighet stark - ISO: Standard 200 - max. känslighet 6400 och minimum slutartid 1/125 sek.

Allt i kameran - och lagras i "Anpassade inställningar" som 1 av 7 anpassade. Det är mitt sätt att "efterbehandle" på och kanske ska jag kalla det "förbehandling" :-) Jag respekterar alla som efterbehandler på "rätt" sätt. Alla gör som det passar dem bäst.

EXIF-data: f/4 - EV - 1/3  - 1/125 sek. - ISO 640.

Hilsen fra Erik.
Roskilde/DK.
Back to the Old Days (dias).

Inlagt 2019-04-15 17:06 | Läst 225 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Erik! Har också kameramenyn på svenska och det är bra för det mesta. Däremot visar det sig att jag inte alltid förstår bruksanvisningarna - dom är ju på engelska. Och jag har väl hyggliga kunskaper i engelska men ibland förstår jag inte vilka kamerasettings dom referrerar till, jag kan mina kamerasettings bara på svenska.....Snygg cornflakesburk, sån skulle jag gärna ha! Hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen   2019-04-15 21:53
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
När jag har haft menyerna på engelska beror det på att de flesta fotoböcker och div. webbsidor är på engelska. Det är där jag får det mesta av min så kallade "kunskap" :-)
Men jag har dock inte Cornflakes i burken, men "Tom Belsø's Muesli" för min yoghurt.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Tom Belsø är en välkänd dansk tävlingsförare som har kört många gånger här på "Roskilde Ring"i tresserne. Jag har sett honom flera gånger i hans Volvo PV. Han bor nu i England och är en framgångsrik affärsman.