En dansk bloggare, som försöker på svenska. Fotografi - dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser.

Danske Bloggen 1273 / Instagram - Facebook - Youtube - ctr. bloggen her på FS.

Roskilde, den 19. april 2019.

Som en fortsättning på mina kommentarer och andras reaktioner på ett blogginlägg från Björn:

Jag hade helt glömt att sedan 2013 har jag haft ett Instagram-konto. Vid den tiden var det inte särskilt känt och använt i min vänkrets. Idag är situationen ganska annorlunda - den används av de unga och kvinnorna (dvs. mina).

Jag skapade också en profil på Facebook 2013. Vid den tiden var det inte så vanligt bland min vänkrets. Fler och fler personer kom med. Idag är situationen något annorlunda - ungdomarne (dvs. mina) har antingen lämnat den eller använder den väldigt lite.

Enligt min mening är bloggar något helt annat än att vara aktiv på de två ovanstående sociala medierna. Bloggen är en skriftlig sak som jag tror är för "gammaldags" för de unga. Alternativet är väl Vlog (videoblogg), som används ofta av den nya unga generationen. Båda medierna kan användas som dagbok, men Vloggerne är många gånger mer själv promoverande - vissa av dem kallar sig "Influencers". De har vanligtvis en Youtube-kanal där de visar sina vlogs.

Jag har också haft en Youtube-kanal (emfoto43) sedan 2011 med bara 2 videor !!!

Nu är jag här på "Fotosidan", där jag upplever vad jag tycker bäst om och får mest reaktion på och även kommentarer från fotografer. Jag länkar till min blogg på Facebook så min familj och vänner kan se vad jag gör och bryr mig om.

Det här kunde väl vara en typisk "Instagram image" - beskuren i kvadrat och lagt till ett filter i "Snapseed"?

Hilsen fra Erik.

Inlagt 2019-04-19 22:12 | Läst 188 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
En fin bild. Är det resturangfartyget från Roskilde?
Svar från Erik Madsen   2019-04-19 22:36
Hej Peter - tak for dine kommentarer.
Ja det er "Sagafjord" i al sin pragt og vælde, som vi siger på et lidt gammeldags dansk :-)
Med mange venlige hilsener og et ønske om God Påske til dig og fruen.
Fra Erik I Roskilde.
Intressant! Har själv 'ingen riktig koll' på det här med Facebook och Instagram, inte heller Twitter.. läser bara om detta när andra berättar.. känns som det inte passar mig men många gillar ju tydligen det, känns lite 'ytligare' med dessa 'likes', men det kanske ändå är mer lockande.. man får uppskattning där, och behöver inte svara på kommentarer så som man får här på bloggen.. man kan enkelt ge likes där och slipper skriva kommentarer.. sånt tar ju tid.. kanske?
Hilsen!
Svar från Erik Madsen   2019-04-20 11:00
Hej Jan - Tack för kommentarerna.
Min poäng är att bloggen är ett skriftligt medium. Det är därför naturligt med några kommentarer - både för bloggtexten och kanske också för de bifogade bilderna. Här på bloggen kan "läst" vel också nästan jämföras med "gillar" på de andra plattformarna?
Jag är här för att det är en fotosida och jag är ständigt inspirerad av andras bilder och jag tycker att det också ger mig något att läsa om andras upplevelser och erfarenheter.
Med många snälla hälsningar och fortfarande god påsk.
//Erik//
Flag Counter

Innehållskategorier

  • Intresse - Arkitektur
  • Intresse - Bilddagbok
  • Intresse - Digital efterbehandling
  • Intresse - Gatufoto
  • Intresse - Landskap
  • Intresse - Porträtt
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt
  • Intresse - Utrustning