Fotografi - dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser. Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg.

Danske Bloggen 1348 / Hasselblad og Portra 400.

Roskilde, den 24. juni 2019.

I dag næsten 25 grader og fuld sol i Roskilde.

Der var meget behageligt i skyggen.

Hilsen fra Erik.
Bloggar/Hobbyfotograf.

Inlagt 2019-06-24 22:07 | Läst 565 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fin bild tycker jag. Liten men tydlig avvikelse från full symmetri. Og fra skygge till lys.
Svar från Erik Madsen 2019-06-24 23:25
Hej Måns - Tack för den trevliga kommentaren.
Jag kör på handikappskoter och har körts till sidan här. Jag skulle vilja ha varit längre ut till höger men det var inte möjligt på grund av trottoarkanten. För att få lite mer vinkel.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
När det gäller liknande motiv, så försöker alla att stå i mitten för att få symmetri, så att bildkompositionerna ser på det viset förutsägande ut. Man måste kunna avvika från gängse komposition för att få viss spänning i bilden. Och det har Du lyckats med, tycker jag. Högersidan leder blicken in i bilden, eftersom den dominerar över vänstra sidan.
Svar från Erik Madsen 2019-06-25 22:23
Hej Wolfgang - tak for meget fine kommentarer og analyser. De værdsættes meget.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Pampig allé och min första tanke när jag läste översta raden var "skuggan" som den ger.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2019-06-25 22:23
Hej Lena - tak fine kommentarer.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
En vacker sommardag som den här är det säkert alldeles lagom varmt under träfen där i allen. Gillsr särskilt det vackrs skuggspelet under träden, det ger liv i bilden! Önskar dig enforgsatt bra dag, hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2019-06-25 22:27
Hej Björn - Tack så mycket för dina fina kommentarer.
Det var just skuggorna på vägen som lockade min uppmärksamhet. Så med lite noggrann ljusmätning blev det som jag ville ha det.
Hälsningar. Erik.
Det var en vacker bild på en ståtlig allé! Du kanske får 'långtidsparkera' i skuggan där för att slippa solen.. Ser ut som ni kan få det väldigt varmt nu och lite framöver, även sydligaste Sverige tycks få det varmt.. Hur går det med byggnationen på din fastighet? Känns som det är ett tag sedan du visade bilder därifrån.. jag är nyfiken? :-)
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2019-06-25 22:33
Hej Jan - Tack för dina kommentarer. Ja det var ganska bekvämt där i skuggan. Idag har vi haft det ännu varmare och det fortsätter en tid. Det mesta av byggnadsarbetet äger rum inom tältet, så för tillfället kan vi bara höra bullret. Men jag har tagit några bilder idag. De kommer förmodligen i ett senare inlägg :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Blir alltid lite pampigt med en fin byggnad i slutet på en allé.. Och skuggan har du bemästrat bra..
MV Gunte
Svar från Erik Madsen 2019-06-25 22:38
Hej Gunte.
Byggnaden är en mycket gammal kyrka kapell. Jag är glad att du rosor ljusmätningen för den gjorde jag mig lite extra ansträngning med.
Med många vänliga hälsningar från Erik.