Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg genom livet. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - street.

Danske Bloggen 1353 / Chok !!!

Roskilde, den 28. juni 2019.

Igår hjälpte jag en vän med hans dator  Det gick inte att komma på det trådlösa internetet (WI-FI). Jag fixat det och då skulle jag visa mina bilder på min FS-blogg. Här kom chocken eller kanske bara en undran. Det är en lap-top med Windows 7-system som jag inte vet om i detalj. Det har gått många år sedan jag bytte till iMac.

När min blogg kom upp på skärmen såg mina bilder ut så här - jag har försökt att återskapa något liknande:

Bildtexterne är under bilderne.

Höger sida av bilden saknades på dem alla ! .....

..... men när man klickade på bilden (förstorar), blev hela bilden visad. Det betyder, som jag ser det, att om "publiken" inte förstorar, ser de inte bilderna i originalet. Har någon en förklaring / lösning?

Hilsen fra Erik.
Bloggar.

Inlagt 2019-06-28 15:17 | Läst 2381 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Utan att veta säkert kan jag gissa att han körde Explorer som webbläsare och FS:s bildvisning funkar inte numera med Explorer, inte i bloggöversikten i alla fall. Jag kör ju pc och W7 när jag är hemma men har fått byta webbläsare från Explorer till Chrome av just den orsaken. I och för sig enkelt att ändra, hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2019-06-29 14:14
Hej Björn - tak for tipset. Jeg tror, at det er forklaringen. Det må jeg afprøve næste gang jeg ser ham.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Jag har sett det här också! Webbläsaren kan inte hantera fotosidans format. Lite problematiskt faktiskt.
/MA
Svar från Erik Madsen 2019-06-29 14:15
Hej Mats - tak for dine kommentarer.
Ja problemet opstår jo, hvis læserne ikke klikker "förstora" !
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Min funkar rätt bra, jag har Edge, som väl är en utveckling på Explorer, hils, LO
Svar från Erik Madsen 2019-06-30 20:56
Hej LO.
Jeg skal snakke med min kammerat om den forslåede løsning.
Hav det godt i varmen.
//Erik//
I den digitala världen är det inte lätt att veta hur andra ser ens bilder, det är skillnader i hård och mjukvara som påverkar bildens utseende.
Svar från Erik Madsen 2019-06-30 20:58
Hej Stefan - tak for dine kommentarer.
Jo men det er lidt underligt, at det skal være så besværligt i vore dage.
Med mange venlige hilsener fra Erik.