Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1379 / Förklaringar till Nikon, Canon, Sony ägare .....

..... och Olympus, Pentax etc.

Men bara om man är intresserad. Jag har ändrat språket i menyerna till svenska. Och kom ihåg, det är inte för att förhärliga Fuji att jag skriver detta.

Sheer public service :-)

Bildtexterne är under bilderne.

Std = Provia. CC = Classic Chrome. V = Velvia. A = Across. 

Min meny med ett exempel på anpassade inställningar.

Sida 2.

När jag vill "byta film" från i det här fallet Provia till t.ex. Acros, "drejer"/roterar jag bakhjulet med min tumme. Från C1 till C4. Jag ser detsamma i sökaren som baksidan av kameran här. Jag får den här skärmen genom att trycka på Q-knappen på höger sida av kameran. Lätt som en plätt.

Hilsen fra Erik.
Bloggar/hobbyfotograf.

Inlagt 2019-07-19 23:30 | Läst 1610 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Snyggt o överskådligt, på Olympus är där också en Quickmeny där man snabb kan ställa det mesta av betydelse, mycket bra, må gott, LO
Svar från Erik Madsen 2019-07-20 11:26
Hej LO - Jag vet att andra kameror har Q-menyer och förinställda inställningar. Nu ville jag bara visa hur jag gör med min kamera. Det bästa på marknaden idag Hi hi :-) :-)
Hav det godt.
//Erik//
På min promenadkamera X-E2 är det Classic Crome som jag har som standardinställning...Across finns inte men en massa annat att välja på dock.

Mv/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2019-07-20 11:32
Hej Gunte - Tack för dina kommentarer.
Min poäng är att visa att jag inte bara välja "filmer", men att jag justera även alla andra alternativ i kameran. Utan efterbehandling med datorn. Det är så jag tycker är kul med den här kameran med de fina jpg-filar.
Med många vänliga hälsningar från Erik.