Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1394 / Mer læsestof.

Roskilde, den 30. juli 2019.

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-1393-kolossal.htm#comments

Foto: Erik M.

Inlagt 2019-07-30 00:00 | Läst 2536 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej,
Jag har varit och plåtat cykeltävling på Roskilde ring på sextiotalet. Det var väldigt backig bana.
Ha det väl
Bob
Svar från Erik Madsen 2019-07-30 22:39
Hej Bob - tack för dina kommentarer.
Som jag minns, kördes 3-4 cykel tävlingar på RR. Det finns antagligen något i min broschyr från Roskilde Museum. Det var den kuperade, slingrande och lilla bane som de utländska förarna tyckte var kul.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag skriver förmodligen ett litet blogginlägg senare om RR.
Roskilde Ring precis som ett antal nedlagda motorbanor i sverige påminner om en mycket spännande tid för oss med motorsportintresse. i dag är det nästan skottpengar på utövare av motorsport i vårt land. Roskilde Ring betydde mycket även för svenska förare och Reine Wisell och Yngve Rosqvist är bara ett par exempel.

/Stephan
Svar från Erik Madsen 2019-07-30 22:54
Hej Stephan - tack för dina fina kommentarer och intresse.
Det är helt sant att RR innebar ett genombrott för många skandinaviska förare - och särskilt de svenska. Ingvar Pettersson vann det sista "Copenhagen Grand Prix" i 1968. Reine Wisell vann det absolutte sista loppet på" Ringen "och satte ban rekord - 42 sekunder lika med en genomsnittshastighet på 120 km/h !!! En av de mest berömda internationella var vel Ronnie Peterson, som dock aldrig vann ett lopp här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag kan känna på mig själv att jag måste skriva ett blogginlägg om RR - och kanske mest om svenskarna.
Hej Erik! Där fick jag lära mig något nytt, som jag inte kände till om Roskilde. Jag förknippar inte direkt Danmark med motorsport, men det handlar förstås om okunskap. Ni har säkert haft duktiga och framgångsrika förare också!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2019-07-31 15:24
Hej Bjarne.
Jag måste hjälpa lite med din brist på kunskap på detta område :-) :-) Som jag skriver till Bob och Stephan överväger jag att skriva ett litet blogginlägg om RR. Idag har vi 3 asfaltbanar i DK, som tyvärr alla finns i Jylland. Vi har en körteknisk anläggning här lite utanför Roskilde, men inga tävlingslopp är tillåtna på den.
Med många vänliga hälsningar från Erik.