Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1516 / Ernest Hemingway.

Roskilde, den 25. oktober 2019.

Jag skrev nyligen om ett möte med en torvhållare här i onsdags. Han har en bra ställning med böcker, som jag inte borde köpa mer av :-) :-) Men hur som helst, om han hade något om fotografering, kunde det kanske fresta en. Boken, som han visade mig, är på över 200 sidor och är en beskrivning av Hemingways liv i bilder. Presenterad av hans barnbarn skådespelare Mariel Hemingway - född i november 1961 och medverkade i Woody Allens film "Manhattan." Hon träffade aldrig Hemingway när han dog i juli samma år. Det fanns misstankar om att han sköt sig själv, men hans fru avvisade det och hävdade att det var en olycka när han "rensede" vapnet.

Det är svårt att välja några bilder för bloggen ud af  jag vet inte hur många, roliga och sällsynta fotografier som finns i den här boken. Här kommer några.

^

Lite i Bengan-stil. Det var avsedd från min sida som en indikation på storleken på boken.

**

***

****

*****

******

På återseende.

Inlagt 2019-10-25 15:34 | Läst 1779 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Intressant, aldrig fel med en bra bok. När vi var i Key West så var vi på rundtur i Hemingways hem
Svar från Erik Madsen 2019-10-25 22:17
Hej Peter - tak for dine kommentarer. Det må have været spændende. Jeg har set en dokumentar på TV om og fra hans hjem engang.
Mvh. Erik.
Hej Erik! Vilken intressant bok med fina bilder. Gillar speciellt din första bild. Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2019-10-25 22:25
Tack för dina kommentarer Mats.
Det är helt klart med avsikt att jag inte har gjort något särskilt med de andra bilderna. Det skulle vara mycket tydligt att det var affotograferingar.
Med många vänliga hälsningar från Erik.