Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1600 / Dias-fotografering.

Roskilde, den 13. januar 2020.

När jag blev trött på eller fick tillräckligt med 10x15 pappersbilder från fotobutiken började jag fotografera med dias-film. Som jag minns det krävs det lite mer av fotografen om resultaten skulle bli bra. Det krävdes ännu mer noggrann komposition, bländare, lukkertid och korrekt avståndsinställning - nu skulle fotografierna visas på en stor vit skärm och ibland på några få meters avstånd!

Man / jag blev snabbt mer "kræsen" och självkritisk än tidigare. Tillbringade mer tid för varje foto, inte bara på grund av priset utan också för att få de "riktiga" bilderna med hem. Jag har en idé om att försöka efterlikna det sättet att fotografera på, när jag kommer ut igen.

Tanken är att jag vill stänga av skärmen på baksidan av min kamera och inte kontrollera bilderna innan jag kommer hem. Dessutom vill jag bara sätta en 24 st. "film" i kameran. Galen idé, men vi får se om det kan ge något extra till min foto glädje och inspiration.

Arkivbild.

Dias-simulering.

Fujifilm X100F - f/8 - 1/600 sek.

På återseende från Erik.

Inlagt 2020-01-13 22:34 | Läst 1648 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej, jag har lådvis med diabilder i källaren, men jag orkar inte gå igenom dom, det får barnen göra om dom har lust. Visst som du säger, det var känsligt o viktigt att exponera rätt, ganska många bilder man svurit över för att dom blev för ljusa eller mörka, eller oskarpa. Kodachrome var en härlig film! Hilsen, LO
PS, nuförtiden är 24exp filmer väldigt billiga!
Svar från Erik Madsen 2020-01-14 16:33
Hej LO - tack för kommentarerna.
Jag har också många diabilder och känner på samma sätt. Det måste vara upp till boet att bestämma vad som kommer att hända med dem.
Nu försöker jag lite för skojs skull att fotografera på "gammaldags" sätt men med en modern kamera - galen som jag är :-)
Ha en bra kväll med EM- handboll - Sverige mot Polen.