Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1612 / Tecken på ålderdomen ?

Roskilde, den 26. januar 2020.

Naturligtvis finns det många av dem (tecken). Både allvarliga och manga obetydliga . Här blev jag medveten om några exempel på några av mina egna bagatellproblem. Påminnelser/klisterlappar överallt och min handskrift. Handskriften har doch aldrig varit top notch, men ändå varit bättre än i dag :-)

Dagens foto illustrerar "problemet" :-)

Fuji  X100F - f/4 - EV +1/3 - 1/58 sek. - ISO 6400.

Sedeln med "P & S on Steriod" var et citat som jag såg någonstans. Det var ett roligt smeknamn om X100F: Den var ett : "Point and Shoot Kamera on Steroid". 

På återseende.

Inlagt 2020-01-26 18:18 | Läst 3055 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ja, du Erik, du är inte ensam, det lovar jag! Fast jag har ingen lapp med Bright Glamour, det låter spännande tycker jag, det skulle jag gärna ha lite mer av i mitt liv.......Hälsningar!
Svar från Erik Madsen 2020-01-27 12:43
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Nej, jag vet väl att det kan vara många och verkligen allvarliga problem med att bli gammal. De två här är naturligtvis bagateller. Jag kunde inte helt komma ihåg vad Bright Glamour skulle användas för, men jag räknade snabbt ut det - det är namnet på en förinställning i programmet "Tonality" :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hehe..finns lite lappar här också, en del fasta och en del tillfälliga..
Händer också ibland att jag antecknar nåt snabbt och kryptiskt så jag
inte själv ens vet vad jag skulle komma ihåg.
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-01-27 12:46
Hej Gunte.
Vi är förmodligen fler i samma båt :-) he he.
Det händer också för mig och det gjorde även de två här, som jag också skriver till Björn ovan.
Med många och vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Det blir bra bilder med steroid-kameran! Jodå, jag behöver också påminnelser, men använder mest Tasks i Outlook. Skulle inte klara jobbet annars!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2020-01-27 19:48
Hej Bjarne - tack för kommentarerna.
Jag minns det när han trodde att man kunde sätta kameran på P och sedan bara skjuta. Och få utmärkta bilder. Men det kommer att vara detsamma som att köpa en Ferrari och bara köra runt i staden i 2: a växeln med max 50 km/h :-)
När jag arbetade hade jag ochså minneshjälpmedel. Det är roligt att det blir mer och mer nödvändigt som en gammal pensionär.
Med många vänliga hälsningar från Erik.