Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1694 / Tidsfördriv och informationskälla.

Roskilde, den 6. april 2020.

Enligt min mening läggs många timmar framför TV: n eller datorerna under dessa tider. Det finns många sätt att titta på filmer och serier idag. Via kabel, parabol-satellit, TV-antenn eller via internet.

Det var planerat att antennsignalerna skulle stängas på DVB-T1 här den 31 mars och byta till DVB-T2. Men på grund av koronakrisen har det skjutits upp. Det skulle finnas för många med gammal utrustning som då inte skulle kunna få löpande informationer om krisen. Det kunde särskilt drabba många äldre som behövde hjälp och eventuellt teknikerbesök för att fortsätta titta på TV.

Bildtexterne är under bilderne.

Utsikt från mitt köksfönster den 3. april 2020.

Jag är inte säker på om de här har kabel-TV och att antenner och parabolerne bevaras som en reserv och säkerhetsåtgärd vid kabelbrott :-)

Jag kan inte längre komma ihåg vad de olika antennerna är avsedda för, men .....

..... en av dem är vad vi kallade den "Sveriges-antennen". Det var oss här i östra DK som hade dem från början av 60-talet, så vi kunde se Hylands hörna (bland andra). Vi hade bara 1 dansk kanal då !

Mvh. Erik.

Inlagt 2020-04-06 17:43 | Läst 1541 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det var något liknade i våran kabelTV de skulle gå från anslog till digitala sändningar i nätet nu på våren men det är framflyttat till hösten pga Corona, ganska skönt så slipper man ställa om TVn

Just nu tittar frun på Matador, kanske 10:e gången :)

Har man väl fått upp en antenn så låter man den nog sitta även om den inte behövs. Vi har en gammal antenn för SVT analog på sommarhuset somminte används nu med digital marksändningar och satellit.
Svar från Erik Madsen 2020-04-06 18:34
Hej Peter - tak for dine kommentarer.
Hver gang, der bliver ændret på det her område, er der en masse mennekser, der får problemer og som skal have hjælp. Jo der sidder sikkert mange uvirksomme antenner og paraboler rund omkring. Så har fuglene noget at sidde på. Det var helt atypisk, at der ikke sad nogen den dag. Jeg ser da også Matador for 117. gang, men den version, som de sender lige nu er en renset og digitaliseret udgave - super kvalitet.
Med mange venlig hilsener til jer begge to.
//Erik//.
Hej Erik! Intressanta reflekterande bilder av hur tekniken förändras. Vi har både paraboler och gamla kvarblivna analoga antenner på både hus och fritidshus. Dessutom fiber på båda ställena så både dator och mobil kan användas för information och tidsfördriv. Men Marianne gillar papperstidningar och jag lyssnar gärna på vinyl :) Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2020-04-06 18:52
Hej Mats - tak for dine kommentarer.
Så har i jo alle mulighederne åbne :-)
Aviser på papir og musik på vinyl er "ikke at kimse af" (dansk udtryk).
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Och vi kallade det för Danmarksantenn. Min ligger på vinden, den fungerade fint genom väggen, men används inte längre, använder numera både parabol och internet för TV:n.
Den runda antennen är för radio endast, har haft en sådan.
Svar från Erik Madsen 2020-04-06 22:05
Hej Stefan - tak for dine kommentarer.
Ja selvfølgelig - Danmarksantenne det havde jeg ikke tænkt på. Det er rigtigt det er FM-antennen - tak for at du friskede min hukommelse lidt op.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Kört med parabol dom senaste 30 åren..funkar perfekt utom vid kraftig nederbörd, då kan det bli lite pixligt..När vi bodde i hus så fick antennen sitta tills den själv rostade sönder, då togs den ner. Fåglarna fick leta annan
sittpinne ;)
Dansk tv är ingen ide för mig att titta på, jag fattar inte alls vad dom säger :
Många vänliga hälsningar/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-04-07 13:49
Hej Gunte - tack för dina kommentarer.
Jag känner också fortfarande någon som använder parabolen. Fåglarna hittar förmodligen andra alternativ. Jag tror att det är mycket utbredd bland oss här i norden att mange har svårt att förstå de talade språken, men att det är lite lättare med det skrivna. Hur tycker du om det ?
Med många vänliga hälsningar från Erik.