Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1703 / Kvalitetskrav för blogginläggen ?

Roskilde, den 11. april 2020.

"I photograph the life to day".

William Eggleston.

Jerry Söderberg skriver: "Förhoppningsvis kan jag vara mindre på fs men ha högre kvalite på inläggen framöver".

Vi har ingen ambition för det :-) Den danska bloggen är en digital dagbok där inga speciella krav på hög kvalitet ställs för varken textinnehåll eller foton som tagits.

Redaktören och fotografen :-) här på emfoto43-bureauet skriver och fotograferar vad de tycker bör publiceras på dagen. Naturligtvis är det upp till alla andra att göra det man tycker är bäst för sig själv.

De flesta av fotografens bilder har oftast en dokumentär eller registrerings karaktär. Ibland leker redaktören med några av dem i det digitala mörkerummet.

Idag en fortsättning av dokumentationen angående byggandet av de 14 nya takvåningarna - loftlägenheter här hos oss.

^

*

**

***

Mvh. Erik.

Redaktør og fotograf :-)

Inlagt 2020-04-11 18:35 | Läst 1377 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fotosidan är ju inte curerad. Jag kollade ett tag på en curerad sajt, 1x tror jag den heter, men tröttnade på det tillrättalagda och überperfekta.

Takvåning, det är väl samma som vindsinredning på svenska. Snyggt jobbat tycker jag, man har visat respekt för byggnaden. Snyggt plåtat, fullt tillräcklig kvalité för ändamålet.
Svar från Erik Madsen 2020-04-12 12:42
Nej precis Måns.
1X är inte heller för mig, det blir för konstgjord för min smak. Men "smag og behag" som vi säger på danska.
Du har rätt - takvåningar är förmodligen inte det rätta ordet, men det är vad byggmästaren kallar dem. Jag fixar det til "loftlägenheter" eftersom det är vad det är. Att använda det oanvända loftområdet för lägenheter.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Jag tänkte när jag såg första bilden, vadå loftlägenhet? Fast sedan förstår jag ju var de ska vara! Om blogginläggens "kvalitet" (vad det nu är) så tror jag det är en personlig sak. Vissa vill berätta, andra vill visa upp det bästa bilderna man gjort. Det finns säkert fler skäl och man får välja sin inriktning själv.
Hoppas du får en god fortsättning på påsken!
Bjarne
Svar från Erik Madsen 2020-04-12 22:26
Hej Bjarne - tack för dina kommentarer.
Det är min normala och vanliga sät att visa mindre serier om att avslöja pointen så småningom (som på bio) :-) Vi är helt överens om hur man använder bloggen. Mitt inlägg var en reaktion på en fråga som dyker upp regelbundet. Kvaliteten på blogginlägg borde kanske vara att bilderna ska uppfylla någon definierad standard och att texten borde innehålla mer seriositet och skrivas bättre än de flesta gör här (inklusive mig själv)?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Vi är väl samstämda i detta, det vet vi sen länge. Huset blev snyggt med takvåningen, jag tycker det vann på det. Och nu få ni förstås lite lägre hyra när fler är med och betalar de fasta huskostnaderna? Många hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2020-04-13 12:27
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Ja, vi är fler som tänker som vi.
Det blev riktigt snyggt och med helt nytt tak. Frågan om fastställande av hyror i det privata hyresområdet i DK er mer komplicerat att jag kommer att gå mer in på detta här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Härligt att vi får lägga upp bilder och skriva om vad vi vill :) Det är ju bara att låta bli att titta på det som inte intresserar vederbörande. Kul att se resultatet av byggandet av taklägenheter. Det ser ut att bli riktigt bra. Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2020-04-14 14:23
Lige præcis Mats - der er flere måder at anvende bloggen på.
Ja taget ser flot ud, men selve bygningerne er jo stadig fra 50erne !
Mvh. Erik.
Oj, jag ska kanske sluta skriva om det stör.
Alla åsikter är tydligen inte välkomna.../Jerry
Svar från Erik Madsen 2020-04-14 14:17
Oj Jerry - naturligtvis måste du både skriva och visa bilder. Det är inte alls vad mitt inlägg handlar om. För det första är det skrivet med ett glimt i ögat och för det andra är det ett ämne som har diskuterats många gånger medan jag har varit medlem. Som du kanske också ser av div. kommentarer och svar här, då är det fullständigt enighet om att man använder bloggen som man vill. Naturligtvis gäller detta också ditt sätt att använda det - No Hard Feelings.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Vänligen läs min bloggtext en gång mer - please.
Redaktör, emfoto43-bureauet :-) :-)

PPS: Jeg har sendt dig en mail.