Fotografi - dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser. Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg.

Danske Bloggen 1740 / DIAS nostalgi.

Roskilde, den 14. maj 2020.

Idag blev det ett blogginlägg inspirerat av Bengts (Bengan) inlägg där han har hittat gamla dias från 60-talet. Här i Roskilde hade vi precis hittat våra egna lådor.  Till att börja med sitter vi och tittar på dem i den lilla "viewer", men vi måste säkert ha tagit projektorn fram också.

Bildtexterne är under bilderne, som är fotograferet med min lille Sony med T-mærket Zeiss objektiv !

Box nummer 1 och en låda med oanvända ramar

Det var en jättebra och smart uppfinning med dessa förvaringslådor. Här är bilder från både 60- och 70-talet i flera lådar.

Här slutade min analoga period. Och här hade det förvandlats till glasfria ramar direkt från labbet.

"Dovenskaben" (Latheten ?) länge leve :-)

Mvh. Erik.

Inlagt 2020-05-14 18:23 | Läst 378 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Allt mitt analoga gick i soporna för några år sedan efter jag hade digitaliserat bilderna. Duk och projektor fick röda korset
Svar från Erik Madsen 2020-05-14 18:45
Hej Peter.
Der var et tidspunkt, hvor jeg også overvejede at digitalisere. Jeg kom fra det og i dag orker jeg det ikke. Projektor, lærred og projektorbord må gå i arv til evt. interesserede.
Mvh. Erik.
På jobbet har jag mängder med diabilder från föredrag som jag haft på olika konferenser men även föreläsningar för studenter. Bilderna är tagna i mikroskop och så har jag gjort "textbilder" i power-point. Privat gick jag från pappersbilder till digitalt och har en hel del insatta i album. Det finns en del att titta på i det där lådorna kan jag tro.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2020-05-15 12:04
Hej Lena tack för dina kommentarer.
Jag började med pappersbilder 1963, men bytte till dias. Från 1980-talet till 2003 fanns det igen pappersbilder, men mycket sporadiska och de flesta familje- och semesterbilder. 2003 fyllde jag 60 år och fick en digital Canon PowerShot G3 som gåva. Då gick det starkt och jag använde också power-point-presentation av veteranbilar i min gamla klubb.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Jag digitaliserar allt som jag fotar med film idag, dvs framkallar (= lämnar in för framkallning) negativ och scannar sen själv. Däremot har jag mängder med gamla diabilder som jag inte vågat mig på att börja digitalisera än, rädd för att sätta igång med nåt som jag inte orkar fullfölja.
/Lars U
Svar från Erik Madsen 2020-05-15 12:16
Hej Lars - tack för dina kommentarer.
Jag kom aldrig igång på mörkrum etc. Jag har digitaliserat några pappersbilder, men kan inte heller överskåda att digitalisera mina dias. Andra kanske vil.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Ja det var tider det..Det enda jag saknar är stunderna vid mitt stora ljusbord med nytagna diarullar och sax i högsta hugg för montering och arkivering. Ett riktigt avkopplande tillfälle i mörkret med en lupp i ögat.
Skannade allt, ca 110 magasin för typ 7 år sedan, tog 1,5 år att bli färdig.
Mycket skräp rensades ut och många gick inte att skanna så det blev inte så mycket kvar till slut. Magasinen skänktes bort och bl.a Magnus Fröderbergs far fick ett lass.
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-05-15 12:24
Hej Gunte - tack för dina kommentarer.
Jag var också där då och monterade massor av dias, men så småningom blev jag trött på det och fick dem levererad monterade i glasfria ramar. Jag vill inte skanna dem. Det var avsett för några år sedan, men inte nu. Andra måste, om de vill. I dag verkar datorn vel vara vårt ljusbord?
Med många vänliga hälsningar från Erik.