Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser.

Danske Bloggen 1745 / RGB.

Roskilde, den 19. maj 2020.

Som någon här förmodligen har sett här på bloggen, har jag alltid studerat mina kameror och läst manualerna om dem och satt mig in i deras olika alternativ. Från min första Canon PowerShot G3, Nikon P7100, Nikon D70, D300, D700 till dem som jag har idag - Sony a6000, Sony RX100III og Fuji X100F.

Medan jag väntade på något bättre (varmare) väder föll jag över något jag inte har testat så noggrant med Fujien. Kunde jag hitta något som kunde "rättfärdiga" några bilder för ett blogginlägg i min bilddagbok, med denna inbyggda teknik i kameran. 

Den blå himlen var uppenbar, men då kom tanken på RGB. Härligt tidsfördriv.

Det blev till dagens bilder från ett soligt, men mycket blåsigt Roskilde.

^

Red.

Green.

Blue.

Mvh. Erik M.

Inlagt 2020-05-19 20:26 | Läst 770 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Mycket kul kan man hitta när man börjar rota i kamerans manualer och menyer! Själv har jag tyvärr inte riktigt tålamodet för att grotta ner mig i dokumentationen.
Jag tycker att den första bilden, den röda, blev riktigt intressant.
/Lars U
Svar från Erik Madsen 2020-05-19 23:03
Hej Lars - tak for dine kommentarer.
Jeg har altid studeret manualer, uanset til hvad. Biler, TV-apparater, Stereoanlæg, computere m.m.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Bra idé.
Hus ser du på skillnader mellan RX100 och X100F. När det gäller bildkvalitet? Funderar på att byta min D810 som inte används så mycket mot en X100 modell.
Svar från Erik Madsen 2020-05-20 20:36
Hej Bengt - tack för dina kommentarer.
Jag vill inte jämföra RXeren med Fujien - 1 tum sensor mot en ApS. Men jag är mycket förvånad över kvaliteten på Sony. Jag använder den som en ersättning för en mobiltelefonkamera. Vad du behöver tänka på om du köper en X100F eller X100V är att de har en fast lins 23 (FF 35 mm). Därför har jag också en Sony a6000 med nästan samma objektierv som jag hade til min D700.
Det underlättade mycket vikt och storlek för en gammal man med 2 kryckor :-) Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag ser ingen synlig skillnad i kvalitet mellan Sony och Fuji, men jag är bara en enkel amatör. Jag skriver inte heller ut i affischstorlekar :-)
Ibland har det sina poänger att leka lite ;)
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-05-20 20:37
Sådan er det Gunte.
Med venlig hilsen fra Erik.